15.3 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia pregătește mai multe exerciții militare pe fondul tensiunilor din Ucraina

Rusia pregătește mai multe exerciții militare pe fondul tensiunilor din Ucraina

Ministerul Apărării din Rusia a lansat miercuri un videoclip care arată tancuri și vehicule blindate care părăsesc o bază pentru exerciții militare în regiunea Rostov de sud.

Rusia a început să efectueze inspecții de pregătire pentru luptă în districtul său militar din sud, care se învecinează cu Ucraina, implicând peste 6.000 de militari, a declarat agenția de presă RIA, a declarat marți (25 ianuarie) armata rusă.

Rusia plănuiește mai multe exerciții militare lângă Ucraina

Kremlinul a declarat anterior că urmărește cu mare îngrijorare după ce Statele Unite au pus 8.500 de militari în alertă pentru a fi gata să se desfășoare în Europa în cazul unei escalade a crizei din Ucraina.

Tensiunile sunt mari după ce Rusia a adunat aproximativ 100.000 de militari în apropierea graniței vecinului său. Rusia neagă să plănuiască o invazie. Dar după ce a înconjurat Ucraina cu forțe din nord, est și sud, Moscova citează acum răspunsul occidental ca dovadă că Rusia este ținta, nu instigatorul, agresiunii.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă