17.7 C
București
miercuri, 25 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia neagă că va închide gazele în Europa dacă va primi sancțiuni

Rusia neagă că va închide gazele în Europa dacă va primi sancțiuni

Kremlinul a respins temerile că Rusia ar putea închide robinetul ce dă gazele către Europa în cazul unor sancţiuni din cauza consolidării trupelor sale la graniţa cu Ucraina, informează DPA.

”Rusia şi-a îndeplinit impecabil obligaţiile din tratat în cele mai dificile momente de confruntare între Est şi Vest”, a declarat luni la Moscova purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiei Interfax, conform agerpres.ro.

”Rusia nu a dat niciodată vreun motiv de îndoială privind seriozitatea sa”.

Rusia nu va închide gazele în Europa, calificând informațiile din presa continentală ca isterice și insinuante

Kremlinul a răspuns astfel unor informaţii din presa europeană potrivit cărora ar putea fi iminentă o îngheţare a furnizării de gaze. Peskov a catalogat aceste informaţii drept ”isterie” şi ”insinuări”.

Occidentul a ameninţat Moscova cu consecinţe în cazul în care Rusia invadează Ucraina, dar Rusia neagă că are astfel de planuri, în ciuda acumulării de trupe.

În Germania, şeful Comisiei pentru afaceri externe din Bundestag, Michael Roth, a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung că, dacă Occidentul va impune sancţiuni, livrările de gaze din Rusia ar putea fi ”puse în pericol”.

Situaţia generată de acţiunile agresive ale Rusiei în proximitatea Ucrainei şi în regiunea Mării Negre a fost inclusă pe agenda reuniunii Consiliul Afaceri Externe (CAE) care a avut loc la Bruxelles şi la care au participat miniştrii afacerilor externe din statele membre ale UE.

Potrivit unui comunicat transmis, luni seară, de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), ministrul Bogdan Aurescu a salutat includerea temei pe agenda CAE şi adoptarea de concluzii ale Consiliului Afaceri Externe, acestea fiind „expresia unităţii statelor membre, astfel cum a rezultat şi în urma reuniunii informale din urmă cu zece zile, de la Brest”.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Viral: Un bărbat din SUA mănâncă Big Mac de la McDonald’s în fiecare zi de 50 de ani încoace – Stabilește un record mondial

În 2021, Donald Gorske, un bărbat din SUA a realizat un record mondial. A mâncat 32.340 de Big Mac Burger din 1972 încoace. Dacă...
00:01:30

John Kerry nu vede în războiul din Ucraina o piedică pentru lupta cu schimbările climatice

Reprezentantul american pentru climă, John Kerry, a declarat marți (24 mai) Forumului Economic Mondial (WEF) cum criza energetică globală provocată de războiul din Ucraina...

Elveția va sprijini eforturile reconstrucției Ucrainei în perioada 4-5 iulie printr-o conferință internațională

Elveția va ține o conferinţă asupra reconstrucției Ucrainei, ce va avea loc în perioada 4-5 iulie, cu scopul de a mobiliza fonduri pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă