15.3 C
București
luni, 23 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaRusia acuză Occidentul că escaladează tensiunile cu „isterie”

Rusia acuză Occidentul că escaladează tensiunile cu „isterie”

Kremlinul a acuzat luni (24 ianuarie) Statele Unite și aliații săi de escaladarea tensiunilor Est-Vest cu „isterie”. NATO plănuiește să întărească forțele de securitate la granița Ucrainei.

Rusia acuză Occidentul de „isterie”

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că probabilitatea ca un conflict militar în estul Ucrainei să fie inițiat de partea ucraineană este mai mare ca niciodată. Peskov a adăugat că Ucraina a desfășurat un număr mare de trupe în apropierea granițelor regiunilor separatiste controlate de separatiști pro-ruși.

El a sugerat că Kievul se pregătește să le atace. Pe de altă parte, Ucraina a negat în mod repetat acest lucru. Peskov a spus că informațiile venite din Occident sunt pline de „isterie” și „împletite de minciuni”.

NATO a declarat mai devreme că pune forțele în așteptare și consolidează Europa de Est cu mai multe nave și avioane de luptă ca răspuns la consolidarea militară a Rusiei la granițele Ucrainei. Mișcarea a adăugat un val de semnale că Occidentul se pregătește pentru un răspuns agresiv al Rusiei împotriva Ucrainei, deși Moscova neagă orice plan de invadare.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă