19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPlanurile Rusiei se extind. Un deputat rus anunță ce țări ar trebui...

Planurile Rusiei se extind. Un deputat rus anunță ce țări ar trebui „denazificate”, după Ucraina

Planurile Rusiei nu se limitează la cucerirea Ucrainei ci se extind și asupra altor țări.

Un deputat din Duma de Stat, Serghei Savostianov, cere ca Rusia să treacă și la „denazificarea” altor țări, după ce termină această acțiune în Ucraina. Deputatul consideră că această operațiune a Rusiei este necesară în Kazahstan, în Republica Moldova, în Polonia, Estonia, Letonia și Lituania.

Potrivit site-ului Nexta Tv, citat de tv8.md, deputatul Savostianov a depus chiar un proiect de lege în acest sens.

„Demilitarizarea și denazificarea Ucrainei vor asigura o securitate durabilă pentru popoarele Ucrainei, Rusiei și a întregii Europe. Pentru un proces complex de asigurare a securității Federației Ruse, în afară de Ucraina, consider că este oportun să includem în zona de denazificare și demilitarizare statele baltice (Lituania, Letonia, Estonia), Polonia, Republica Moldova și Kazahstanul”, afirmă deputatul rus.

Se observă că toate țările de pe această listă au făcut parte din URSS. Primele patru țări menționate sunt acum membre NATO. Celelalte două (Republica Moldova și Kazahstan) sunt țări neutre.

Planurile Rusiei, anunțate de un deputat comunist

Autorul propunerii de extindere a programului de „denazificare”, Serghei Vladimirovici Savostianov, este deputat al Partidului Comunist. Nu este limpede dacă el a prezentat o idee personală sau dacă, dimpotrivă, el nu face decât să anunțe intențiile Rusiei pentru următorii ani.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...
Ultima oră
Pe aceeași temă