26.2 C
București
vineri, 1 iulie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaParlamentari ai UE dau „dovadă de solidaritate” cu Ucraina

Parlamentari ai UE dau „dovadă de solidaritate” cu Ucraina

O delegație de parlamentari ai legislativului UE a vizitat luni zona de est din Ucraina în ceea ce ei au spus că este o demonstrație de solidaritate în fața amenințării armatei ruse de la graniță.
Un grup multipartit format din nouă parlamentari, condus de președintele comisiei de afaceri externe David McAllister, petrece trei zile într-o întâlnire a acestei misiuni de informare despre ceea ce se petrece acolo, printre alți oameni de afaceri și politicieni prezenți, relatează Reuters.
„Suntem aici pentru a arăta solidaritate, solidaritate cu Ucraina și cetățenii săi în această ceas de incertitudine”, a spus McAllister în timpul unei scurte conferințe de presă, ținută în port.
Lui i s-a alăturat președintele subcomisiei de apărare Nathalie Loiseau, care a spus că stoparea dezinformarii este unul dintre scopurile misiunii.

Vizita acestor parlamentari ai UE în Ucraina vine pe fondul tensiunilor între Occident și Rusia

Casa Albă a declarat în ultima vreme că este îngrijorată, deoarece Rusia se pregătește pentru a invada Ucraina.

„Ca parte a planurilor sale, Rusia încearcă să inventeze un pretext pentru a invada Ucraina, inclusiv prin activități de sabotaj și operațiuni de informare, acuzând Ucraina că pregătește un atac iminent împotriva forțelor ruse din estul Ucrainei”, spune secretarul de stat al Casei Albe Jen Psaki.

Discuțiile dintre Statele Unite, aliații săi europeni și Rusia s-au încheiat acum două săptămâni aceasta, fiind într-un impas, fără planuri noi. Un atac cibernetic împotriva Ucrainei a aprins și mai mult tensiunile.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ordonanța de Guvern reduce prețul carburanților cu 50 de bani, dar reducerea e facultativă

Executivul a aprobat, în ședința de joi, 30 iunie, Ordonanța de Urgență care ar reduce prețul carburanților cu 50 de bani pe litru. Teoretic, această...

SUA alocă Ucrainei un ajutor militar suplimentar în valoare de 800 de milioane de dolari 

Preşedintele american Joe Biden a anunţat, joi, că Washingtonul va aloca Ucrainei un ajutor militar suplimentar în valoare de 800 de milioane de dolari...

Vine recesiunea și în Zona Euro?

Opinia publică și analiștii economici se întreabă, tot mai frecvent, dacă vine recesiunea și în Zona Euro. Câteva estimări pe acest subiect ne-a transmis...
Ultima oră
Pe aceeași temă