30 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPapa Francisc, rugăciune pentru refugiații ucraineni din adăposturi

Papa Francisc, rugăciune pentru refugiații ucraineni din adăposturi

Papa Francisc a cerut miercuri oamenilor să-și amintească de refugiații ucraineni în adăposturile subterane. De asemenea, acesta a ținut să mulțumească Poloniei pentru că a primit cea mai mare parte a refugiaților din război.

Papa Francisc a transmis un mesaj pentru refugiații ucraineni

Francisc a vorbit la audiența generală săptămânală din Miercurea Cenușii, pe care Papa a declarat-o zi de rugăciune și post pentru pace în Ucraina. După ce s-a adresat polonezilor, Papa a ieşit din scenariu pentru a povesti audienţei despre traducătorul polonez de pe scenă cu el, părintele Marek Viktor Gongalo, care este ucrainean.

„Părinții lui sunt acum în adăposturi subterane pentru a se proteja de bombe într-un loc de lângă Kiev. Însoțindu-l, îi însoțim pe toți oamenii care suferă din cauza bombardamentelor, inclusiv părinții săi în vârstă și atât de mulți alți bătrâni care se află în adăposturi subterane apărându-se. Să ne amintim de acești oameni în inimile noastre”, a spus Papa.

Moscova continuă să dea asaltul asupra orașelor ucrainene, iar atacurile sunt de-o agresivitate și de o violență greu de descris. Asta se întâmplă sub ochii Occidentului care a înăsprit sancțiunile economice la adresa Rusiei. 

Zelenski a spus că aproape 6.000 de ruși au fost uciși în primele șase zile ale invaziei Moscovei, însă Kremlinul nu va putea cucerească țara cu bombe și lovituri aeriene.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Pentagonul mai dă Ucrainei încă un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari

Pentagonul a anunţat luni că oferă Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari, constând mai ales din rachete suplimentare...
00:01:07

Tot mai mulți ucraineni fug din orașul Kramatorsk în Germania

Zeci de ucraineni au părăsit luni (8 august) orașul estic Kramatorsk, aflat la doar 12 mile de linia frontului cu Rusia, fugind de conflict...

Pentagonul mai dă Ucrainei încă un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari

Pentagonul a anunţat luni că oferă Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de un miliard de dolari, constând mai ales din rachete suplimentare...
Ultima oră
Pe aceeași temă