21 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaMarea Britanie pune presiune asupra Rusiei să se retragă

Marea Britanie pune presiune asupra Rusiei să se retragă

Marea Britanie a făcut presiuni vineri asupra Rusiei să se retragă de la granița Ucrainei, înainte de a face „o greșeală strategică masivă.”

Vorbind în Australia, ministrul britanic de Externe Liz Truss a spus că Marea Britanie și aliații săi din „lumea liberă” trebuie să răspundă împreună la amenințările globale. Aceasta a precizat că trebuie să aprofundeze legăturile cu democrațiile din Indo-Pacific și să doboare agresorii globali.

Marea Britanie avertizează Rusia să se retragă

Truss și secretarul britanic al apărării, Ben Wallace, s-au întâlnit vineri cu omologii lor australieni la Sydney pentru consultările ministeriale anuale Australia-Regatul Unit (AUKMIN). Au avut loc discuții referitoare la un acord pentru achiziția submarinelor nucleare în Australia.

Pe de altă parte, Rusia cere retragerea trupelor NATO din Bulgaria și România. Anunțul a fost transmis vineri de ministerul rus de externe citat de Reuters, înaintea rundei de negocieri la nivel înalt SUA-Rusia care are loc la Geneva.

Rusia a cerut garanții imediate din partea NATO și SUA să nu se extindă în zona de Est a Europei și să revină la granițele din 1997. Ministrul rus a precizat că că Moscova dorește ca toate trupele străine și echipamentele militare să fie retrase din România și Bulgaria.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 93: Zelenski spune că singura întrebare este cât va plăti poporul ucrainean pentru libertate

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că țara vecină va fi întotdeauna un stat independent şi nu va fi înfrântă. "Singura întrebare este ce preţ...

Oleg Chiseliov: “Putinismul îmbină doctrina naționalistă și imperialismul rus”

Oleg Chiseliov are 17 ani.  Elev în clasa a 11-a la Liceul Teoretic „Pro Succes” din Chișinău, Republica Moldova, e un unionist convins și...

Manifest pentru un mod de viață

Studii medicale recente arată două lucruri importante pentru sănătatea ființei umane: stresul și obezitatea fac ravagii în societățile dezvoltate economic. Din aceste două suferințe,...
Ultima oră
Pe aceeași temă