30.8 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaLukașenko: „Războiul este posibil doar dacă Belarus sau Rusia sunt atacate”

Lukașenko: „Războiul este posibil doar dacă Belarus sau Rusia sunt atacate”

Liderul Alexander Lukașenko a declarat vineri că războiul va izbucni doar dacă Belarus sau Rusia vor fi atacate direct. Președintele a făcut aceste remarci într-un discurs adresat parlamentarilor și oficialilor.

Moscova și Minsk urmează să organizeze luna viitoare exerciții comune în Belarus, în nordul Ucrainei. Anunțul a pus Occidentul în alertă, pe fondul unei acumulări mai ample de armate rusești.

Liderul din Belarus a spus că exercițiile vor ajuta Minskul să înțeleagă unde trebuie să concentreze forțele și că țara trebuie să își protejeze flancul sudic cu Ucraina.

Într-un discurs în parlament în această dimineață, liderul Alexandru Lukașenko a spus că țara sa nu are niciun interes în război și că un conflict ar izbucni doar dacă țara sa sau aliatul ei apropiat Rusia ar fi atacate direct.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, afișate astăzi

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională, după soluționarea contestaţiilor, vor fi afişate astăzi, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei (ME).Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, declara...

Relaxare si confort – alege consumabile hoteliere potrivite pentru bunăstarea turiștilor!

Turismul în România este unul dintre domeniile cu potențial de creștere enorm. Cu toate că de la an la an, domeniul se dezvoltă, nu...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 127: Trezoreria SUA anunță un ajutor de 1,3 miliarde dolari pentru țara invadată

Trezoreria SUA a anunţat transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de...
Ultima oră
Pe aceeași temă