24.9 C
București
duminică, 26 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaJoe Biden: „Nu există nicio îndoială. Rusia va plăti un preț mare”

Joe Biden: „Nu există nicio îndoială. Rusia va plăti un preț mare”

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat că a purtat o discuție „clară” cu Vladimir Putin și nu mai există nicio îndoială că Rusia „va plăti un preț mare” dacă va invada Ucraina.

Comentariile lui Biden au venit în urma unei sugestii anterioare că aliații erau împărțiți în privința modului de reacție la orice „incursiune minoră”. Biden a spus că o invazie va fi întâmpinată printr-un „răspuns sever și coordonat, un răspuns economic, așa cum a fost discutat în detaliu cu aliații noștri, așa cum a fost stabilit foarte clar cu președintele Putin”.

Mesajul lui Biden pentru Rusia

„Dar nu există nicio îndoială, să nu existe nicio îndoială, că dacă Putin va face această alegere, Rusia va plăti un preț mare”.

Rusia a adunat zeci de mii de trupe la granițele sale cu Ucraina, iar statele occidentale se tem că Moscova plănuiește un nou asalt asupra unei țări pe care a invadat-o în 2014. Rusia neagă acest lucru.

În timpul conferinței de presă de miercuri, președintele a prezis că Putin se va „muta” în Ucraina. Într-un comentariu care a trimis unde de șoc în întreaga Europă, Biden a făcut apoi aluzie la dezbinarea dintre aliații SUA cu privire la modul de a răspunde la ceva mai puțin decât o invazie completă.

„Un lucru este dacă este o incursiune minoră și ajungem să ne luptăm pentru ce să facem și ce să nu facem”, a spus Biden reporterilor la o conferință de presă din East Room. „Dar dacă fac cu adevărat ceea ce sunt capabili să facă cu forțele adunate la graniță, va fi un dezastru pentru Rusia dacă invadează în continuare Ucraina”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 203. Patru rachete rusești au lovit orașul Kiev

Patru rachete rusești au lovit orașul Kiev, distrugând mai multe blocuri de locuințe, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Presa ucraineană afirmă că rușii n-au...

Rusia – Ucraina, ziua 203. Patru rachete rusești au lovit orașul Kiev

Patru rachete rusești au lovit orașul Kiev, distrugând mai multe blocuri de locuințe, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Presa ucraineană afirmă că rușii n-au...

BSTDB şi-a majorat portofoliul cu 14,6% în 2021, ajungând la 2,37 miliarde euro

Consiliul Guvernatorilor al Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) și-a desfășurat cea de-a 24-a reuniune anuală sub președinția domnului Samir Sharifov,...
Ultima oră
Pe aceeași temă