29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaÎn Harkov sistemul de metrou își va relua traficul de marți

În Harkov sistemul de metrou își va relua traficul de marți

Ihor Terekhov, primarul orașului Harkov din nord-estul Ucrainei, a declarat că sistemul de metrou al orașului își va relua operațiunile marți, după luni de zile în care a servit drept adăpost pentru cetățenii care căutau să scape de bombardamentele rusești.

„Mâine, pe 24 mai, vom deschide metroul”, a declarat Terekhov.

Metroul va avea un program diferit.

„Toate liniile vor fi lansate. Traficul la metrou se va desfășura de la ora 7:00 până la ora 19:00. Intervalele nu vor fi aceleași ca în timp de pace. Depozitul metroului a fost avariat în timpul bombardamentelor și bombardamentelor, așa că intervalele vor fi mai lungi”, a precizat primarul din Harkov, potrivit stiridiaspora.ro.

La Harkov, liniile de metrou vor deveni funcționale de marți, după ce orașul a fost intens bombardat timp de aproape 3 luni

Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a fost intens bombardat de ruși și numeroși locuitori s-au refugiat în subteran.

„Dacă este necesar, oamenii pot folosi metroul ca adăpost antiaerian, în special pasajele subterane ale metroului”, a mai spus Terekhov.

Metroul din Harkov a devenit un adăpost din primele ore ale invaziei rusești din 24 februarie. Locuitorii au ocupat băncile, treptele și podelele stațiilor, precum și vagoanele de metrou.

Trupele ucrainene au recucerit numeroase așezări din nordul și estul orașului Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina.

Reprezentanţii armatei au anunţat că au recucerit satul Ruska Lozova, la nord de oraş, în ciuda „pierderilor”, potrivit CNN., conform epicnews.ro.

Trupele militare ucrainene au preluat controlul și asupra satului Verkhyna Rohanka, de lângă Harkov

De asemenea, militarii ucraineni au preluat controlul asupra satului Verkhyna Rohanka, la est de Harkov.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:42

VIDEO: Proteste în Los Angeles în urma anulării dreptului la avort

În urma hotărârii Curții Supreme a SUA de vineri, care a eliminat dreptul la avort la nivel național, recunoscut în urmă cu aproape 50...

Optsprezece migranți au murit în timp ce încercau să treacă în enclava nord-africană Melilla din Spania

Optsprezece migranți au murit și alții au fost răniți atunci când o mulțime uriașă a încercat să treacă în enclava nord-africană Melilla din Spania,...

Datorii de peste 100 milioane de euro la Agenția Spațială Europeană. Ministerul Cercetării promite că le va achita anul acesta

România dorește să plătească datoriile restante către Agenţia Spaţială Europeană (ESA) până la finalul acestui an, potrivit Ministerului Cercetării. Astfel, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării...
Ultima oră
Pe aceeași temă