24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCriza refugiaților din Ucraina este „uriașă”, spun voluntarii polonezi

Criza refugiaților din Ucraina este „uriașă”, spun voluntarii polonezi

Un voluntar care îi ajută pe refugiații ucraineni din Polonia spune că amploarea crizei este „uriașă” și avertizează că aceștia rămân fără resurse.

Vorbind la o gară din Varșovia, voluntarul Grzegorz Patyk, din orașul polonez Cracovia, a spus că apar probleme pe măsură ce refugiații continuau să se reverse în țară. El a spus că voluntarii lucrează uneori 24 de ore pe zi, dar resursele au început să se epuizeze.

„Scara este uriașă. Amploarea este uriașă și, din păcate, îmi pare foarte rău să spun asta, dar aceasta nu mai este o întrebare dacă polonezii vor sau nu, ci pur și simplu de multe ori nu pot sau pur și simplu nu există spațiu.”

Europa de Est se pregătea pentru un val de refugiați din orașele și orașele bombardate din Ucraina joi (10 martie), în timp ce luptele după invazia Rusiei s-au intensificat, iar Națiunile Unite a declarat că peste 2,3 milioane de oameni au fugit acum din țară.

Poliția de frontieră poloneză a declarat joi că 1,43 milioane de oameni au intrat în țară din Ucraina de când Rusia și-a invadat vecinul pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că „operațiunea sa militară specială” are ca scop „deznazifierea” Ucrainei, o poziție respinsă de Occident ca fiind propagandă fără temei.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Moldova: Vinul „Negre” de la Fautor, desemnat cel mai bun vin roșu din lume, în 2022

Fautor „Negre” 2017 a fost desemnat oficial cel mai bun vin roșu din lume. Onorabila distincție este cu atât mai importantă, cu cât vine din partea uneia dintre cele mai prestigioase...

Care este cauza pentru care numărul mercenarilor din Libia a scăzut

Numărul mercenarilor străini din Libia a scăzut, evoluţie cauzată parţial de războiul din Ucraina, a declarat luni un expert ONU citat de dpa. Chaloka Beyani...

Anvelopele de iarnă – importanța folosirii în sezonul rece

Anvelope de iarnă – care este rolul lor? Odată cu scăderea temperaturilor din termometre, anvelopele de vară trebuie înlocuite cu cele de iarnă. Comoditatea unora...
Ultima oră
Pe aceeași temă