29.2 C
București
sâmbătă, 25 iunie 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaCopiii din Mariupol trec la rusificare fără vacanță până la 1 septembrie

Copiii din Mariupol trec la rusificare fără vacanță până la 1 septembrie

Copiii din Mariupol – oraș în sud-estul Ucrainei, din regiunea Donețk, aflat sub controlul armatei ruse – vor învăța toată vara în limba rusă, într-o încercare de rusificare, rusificdupă ce ocupanții au prelungit anul școlar până la 1 septembrie, a declarat consilierul primarului din Mariupol, Petro Andriușcenko.

„Scopul principal este de-ucrainizarea și pregătirea pentru anul școlar conform programului rusesc. Copiii vor fi învățați toată vara limba și literatura rusă, istoria rusă și matematica în limba rusă”, a scris el pe Telegram.

Potrivit acestuia, rușii plănuiesc să deschidă 9 școli, dar până acum au găsit doar 53 de profesori care au acceptat să lucreze.

Pentru copiii din Mariupol este plănuită o rusificare accelerată până la 1 septembrie, dar nu prea sunt profesori pentru acest lucru

„Este vorba de 6 profesori per școală – o ilustrare vie a educației rusești din Mariupol în timpul ocupației”, a mai scris Petro Andriușcenko, conform ziare.com.

Este a 92-a zi a războiului din Ucraina. Ofensiva rușilor continuă în Donbas unde peste 40 de orașe sunt puternic bombardate.

Volidimir Zelenski a lansat un atac dur la adresa lui Henry Kissinger privind declarațiile sale legate de eventuale cedări teritoriale către Moscova.

Kremlinul va aproba o încetare a focului când se va apropia de înfrângere, crede ministrul ucrainean de Externe.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:42

VIDEO: Proteste în Los Angeles în urma anulării dreptului la avort

În urma hotărârii Curții Supreme a SUA de vineri, care a eliminat dreptul la avort la nivel național, recunoscut în urmă cu aproape 50...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 202: stenogramele discuțiilor dintre Macron și Putin au apărut în mass-media. VIDEO

UPDATE, ora 08:58: Principala agenţie de securitate internă a Ucrainei a anunţat că a descoperit o reţea rusă de spionaj în care este implicat...

Doi morți și 14 răniți în urma unui atac dintr-un club de noapte din Norvegia

Două persoane au fost ucise și alte 14 rănite sâmbătă într-un schimb de focuri de armă într-un club de noapte și pe străzile din...
Ultima oră
Pe aceeași temă