14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaConvorbirea dintre Joe Biden și Volodimir Zelensky „nu ar fi mers bine”

Convorbirea dintre Joe Biden și Volodimir Zelensky „nu ar fi mers bine”

Un apel între președintele american Joe Biden și președintele ucrainean Volodimir Zelensky de joi „nu a mers bine”, a declarat un înalt oficial ucrainean pentru CNN.

Casa Albă a contestat însă relatarea oficialului, avertizând că surse anonime „scurg falsuri”. Ei au afirmat că Biden l-a avertizat pe Zelensky că o invazie iminentă este o „posibilitate distinctă”. La apel, pe care oficialul ucrainean l-a descris drept „lung și sincer”, Biden și-a avertizat omologul său ucrainean că un atac rusesc ar putea fi iminent.

Joe Biden a stat de vorbă de Volodimir Zelensky

Zelensky, totuși, și-a reiterat poziția conform căreia amenințarea din partea Rusiei rămâne „periculoasă, dar ambiguă”. Acesta a spus că nu este sigur dacă va avea loc un atac. Emily Horne, purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, a contestat descrierea apelului făcută de înalt oficial ucrainean. „Surse anonime „scurg” falsuri”, a spus ea pentru CNN.

„Președintele Biden a spus că există o posibilitate clară ca rușii să invadeze Ucraina în februarie. El a spus asta public și am avertizat despre acest lucru de luni de zile. Rapoartele despre ceva mai mult sau diferit decât asta sunt complet false”, a declarat Horne.

Discuția sinceră dintre cei doi lideri vine în timp ce SUA și NATO continuă să se pregătească pentru perspectiva unei invazii ruse. Casa Albă a avertizat că o invazie ar putea fi iminentă, cu zeci de mii de trupe rusești aglomerate la granița cu Ucraina.

Discuția telefonică dintre cei doi a durat o oră și 20 de minute. O citire a apelului de la Casa Albă a spus că Biden i-a „reafirmat” lui Zelensky că Statele Unite vor „răspunde decisiv dacă Rusia va invada în continuare Ucraina”.

Un purtător de cuvânt al lui Zelensky a contestat afirmația

Un purtător de cuvânt al lui Zelensky a contestat, de asemenea, caracterizarea apelului făcută de oficialul ucrainean. Zelensky a scris pe Twitter că el și Biden au avut un apel lung în care „au discutat despre eforturile diplomatice recente de detensionare și au convenit asupra acțiunilor comune pentru viitor”.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă