23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaComitetul de Miniștri al Consiliului Europei suspendă toate relațiile cu autoritățile din...

Comitetul de Miniștri al Consiliului Europei suspendă toate relațiile cu autoritățile din Belarus

Comitetul de Miniștri a decis astăzi să suspende toate relațiile cu Belarus ca urmare a participării active a țării la agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei.

În decizia sa, Comitetul Miniștrilor suspendă drepturile Belarusului de a participa la toate reuniunile și activitățile Organizației. Aceasta se referă și la participarea Belarusului la acordurile parțiale ale Consiliului Europei, inclusiv ale Comisiei de la Veneția, dar nu aduce atingere drepturilor Belarusului ca parte contractantă la convențiile internaționale.

Comitetul a decis, de asemenea, să înceteze orice cooperare tehnică cu Belarus. Cu toate acestea, Comitetul de Miniștri a decis să mențină și să intensifice relațiile cu societatea civilă din Belarus și cu opoziția din exil. În curând va lua noi inițiative în acest sens.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă