17.2 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaC.E. propune ajutoare de 1,2 mld. de euro pentru Ucraina

C.E. propune ajutoare de 1,2 mld. de euro pentru Ucraina

Comisia Europeană (CE) a anunţat luni că vrea să-şi consolideze susţinerea financiară a Ucrainei cu 1,2 miliarde de euro, cu scopul de a o ajuta să facă nevoilor legate de confloictul în curs cu Rusia.

Este un nou ”pachet de ajutoare de urgenţă” – care este necesar să fie validat de către Parlamentul Euroopean (PE) şi statele membre -, a anunţat într-o scurtă alocuţiune, la Bruxelles, preşedinta CE Ursula von der Leyen, potrivit News.ro.

Ursula von der Leyen a precizat că, de la începutul conflictului în 2014, UE şi instituţiile financiare europene au mobolizat deja ”17 miliarde de euro ca subvenţii şi împrumurturi” de care a beneficiat Ucraina.

Acest nou ajutor – în valoare de 1,2 miliarde de euro – urmează să fie alocat în mai multe etape.

O primă tanşă – în valoatre de 600 de milioane de euro – urmează să fie ”vărsată rapid”, a precizat von der Leyen – cu condiţia ca celelalte instituţii europene să dea undă verde rapid.

Efortul Bruxellesului, a pecizat ea, înseamnă o ”dublare”  a ajutoarelor bilaterale UE-Ucrina reprezentând subvenţii în acest an.

”Aceste măsuri vor ajuta Ucraina să înfrunte încă de acum nevoile de finanţare din cauza conflictului”, a subliniat preşedinta germană a CE.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google!

Cristina Corpaci
În presă din 2004. Am trecut pe rând de la reporter TVR, la presa online: Rol.ro, Realitatea.net, mediafax.ro. Aleph TV, B1 TV și din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă