24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaBlinken: Nu sunt semne că Rusia este serioasă în privința păcii în...

Blinken: Nu sunt semne că Rusia este serioasă în privința păcii în Ucraina

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat marți (29 martie) că Rusia nu a văzut „semne de seriozitate reală” în urmărirea păcii după invadarea Ucrainei, adăugând că Moscova ar trebui să pună capăt agresiunii acum și să-și retragă forțele.

Ucraina a propus adoptarea statutului neutru în cea mai detaliată formulă de până acum pentru o posibilă soluționare a conflictului de cinci săptămâni, iar Rusia a spus că va reduce activitatea militară pe un front nordic în apropierea capitalei Ucrainei Kiev, pentru a crea condiții pentru un posibil acord.

Blinken a spus că depinde de Ucraina să determine dacă au existat progrese reale în discuții, dar a adăugat că Statele Unite sunt concentrate pe acțiunile Rusiei, nu pe cuvintele acesteia.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă