11.6 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Coreea de Sud acuză Nordul că lansează două rachete balistice în Marea de Est

ONU și-a exprimat îngrijorarea

Armata sud-coreeană a afirmat că Nordul a lansat două rachete balistice în largul coastei sale de est. Japonia a mai raportat că un obiect a fost tras și că ar fi putut fi o rachetă balistică. Primul ministru japonez Yoshihide Suga a calificat lansarea ca fiind „scandaloasă”, spunând că amenință pacea și securitatea în regiune.

Momentan nu este clar exact unde erau destinate rachetele balistice sau raza lor de zbor. Totuși, șeful de stat major al Coreei de Sud a declarat că armata sa menține „o poziție de pregătire deplină în strânsă cooperare cu SUA”.

Este al doilea test de arme pe care Coreea de Nord l-a efectuat săptămâna aceasta. Primul a fost cu o rachetă de croazieră. Testele cu rachete balistice contravin rezoluțiilor ONU menite să limiteze activitățile nucleare din Nord.

Coreea de Nord a testat în trecut ICBM-urile despre care se spune că sunt capabile să ajungă aproape în toată Europa de Vest și aproximativ jumătate din continentul SUA. Consiliul de Securitate al ONU nu interzice testarea rachetelor de croazieră. Dar consideră că rachetele balistice sunt mai amenințătoare, deoarece pot transporta sarcini utile mai mari și mai puternice.

Ultima oră
Pe aceeași temă