16.3 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Jeremy Corbyn e acuzat că folosește documente livrate din Rusia. Ce răspunde liderul laburist

Jeremy Corbyn susține că acuzațiile împotriva lui, legate de faptul că s-ar fi folosit de documente care fuseseră postate pe internet de surse din Rusia, reprezintă doar o „teorie a complotului”, informează, sâmbătă, agențiile de presă internaționale.

Jeremy Corbyn (70 de ani) este un politician de stânga care conduce, din anul 2015, Partidul Laburist din Marea Britanie.

Acuzațiile împotriva lui Corbyn apar în contextul campaniei electorale care pregătește alegerile parlamentare din Regatul Unit, programate la data de 12 decembrie 2019. Acum o săptămână, Jeremy Corbyn prezentase 450 de pagini de documente care, în opinia lui, dovedeau că guvernul de la Londra vrea „să vândă” Statelor Unite sistemul de sănătate britanic (NHS).

Documentele prezentare de Corbyn fusese anterior publicate pe reţeaua socială Reddit, iar adversarii politici ai lui Corbyn, inclusiv premierul Boris Johnson, suspectează că ele ar fi fost difuzate pe internet de către Rusia.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă