9.8 C
București
vineri, 15 octombrie 2021

Contul de Twitter al premierului Orban a fost suspendat chiar în momentul în care UE critică Ungaria

Contul oficial de Twitter al guvernului condus de Viktor Orban a fost suspendat, apoi repus în funcțiune, „fără avertisment sau explicaţie” pentru această decizie, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Cabinetului Orban, Zoltan Kovacs.

Potrivit acestuia, incidentul sau sancțiunea asupra premierului Ungariei s-a produs chiar în ziua publicării, de către Comisia Europeană, a unui raport privind statul de drept în UE, raport în care Ungaria este criticată.

„Se pare că a sosit +Minunata lume nouă+ în care giganţii tehnologiei în mod absurd îi reduc la tăcere pe cei care au opinii diferite”, a scris purtătorul de cuvânt al guvernului Orban, Zoltan Kovacs, pe conturile sale de Facebook şi Twitter, informează agenția de presă ungară MTI.

Titlul folosit de Zoltan Kovacs este al cărții „Brave New World” („Minunata lume nouă”), un roman de Aldous Huxley.

Raportul prezentat miercuri de Comisia Europeană indică „grave îngrijorări” privind efectul pe care reforma în Justiția din Ungaria le va avea asupra independenței magistraților.

Cu o zi înainte, marți, premierul Viktor Orban ceruse demisia comisarului european Vera Jourova, după ce aceasta declarase că în Ungaria funcționează o „democrație bolnavă”.

Pe de altă parte, critici legate de atitudinea Guvernului de la Budapesta apar chiar în Ungaria. De exemplu, Ungaria ar fi singura țară din UE unde “fake news” constituie versiunea oficială, susține politologul Peter Kreko. Potrivit acestuia, informațiile fake sunt preluate de presă și de televiziunea de stat de la Budapesta.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă