10.9 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Consumul global de energie se îndreaptă într-un ritm accelerat spre Asia

Dacă planurile naţionale de eficienţă energetică actuale sunt puse în aplicare pe deplin, cererea globală de energie primară va creşte cu peste 25% până în 2040 şi ar putea fi de peste 50% dacă guvernele nu reuşesc să-şi păstreze promisiunile, se arată într-o prognoză anuală a AIE.

Cererea de energie a Indiei va fi mai mult decât dublă până în 2040, ceea ce va face ca această ţară să devină cel mai mare motor al creşterii globale, potrivit ”scenariului pentru noi politici” din prognoza anuală a AIE ‘World Energy Outlook’ (Perspectiva energetică mondială”).

Cererea Chinei va creşte de asemenea puternic, dar mai lent decât în ultimele două decenii, în timp ce se estimează că cererea de energie va stagna în Statele Unite şi va fi scăzută în Japonia şi Uniunea Europeană.

„Schimbarea profundă în consumul de energie spre Asia este simţită la nivel de combustibili şi tehnologii, precum şi în investiţiile în energie „, se arată în prognoza AIE.

Acesta a avertizat că în alternativa sa „scenariu pentru politici curente” – cu nicio schimbare de la politicile de astăzi – lumea va asista la „tensiuni în creştere în toate aspectele legate de securitatea energetică”.

Ultima oră
Pe aceeași temă