10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021

Comisia Europeană cere rețelelor sociale date mai clare privind dezinformarea

„Sunt necesare date mai detaliate pentru o mai bună înțelegere a impactului măsurilor luate de platforme pentru combaterea dezinformării legate de coronavirus. În urma orientărilor recente,  învățămintele desprinse din actualul program de monitorizare ar trebui să contribuie la instituirea unui cadru de monitorizare solid, care să includă indicatori de performanță clari”, arată raportul.

Věra Jourová, vicepreședinta pentru valori și transparență, a declarat: „Pandemia ne-a reamintit tuturor că informarea adecvată și promptă poate salva vieți și sprijini redresarea. Acest program de monitorizare rămâne o formă de testare pentru platformă, care va contribui la consolidarea Codului de bune practici privind dezinformarea”

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, a adăugat: „Dorim ca platformele online să depună mai multe eforturi pentru a se asigura că codul va excela ca instrument de coreglementare bazat pe algoritmi de semnătură digitală (DSA), iar acest program de monitorizare reprezintă un exemplu concret de acțiuni care dau rezultate. Mă aștept ca platformele să continue aceste eforturi și să consolideze codul în conformitate cu orientările”.

Potrivit raportului, Facebook a raportat că ramele sale pentru fotografia de profil referitoare la vaccinuri, lansate în aprilie pentru a încuraja persoanele să se vaccineze, au fost utilizate de peste 5 milioane de utilizatori la nivel mondial în luna mai.

Twitter și-a actualizat notificările către utilizatori și folosește un sistem care contorizează abaterile, cu suspendarea treptată a contului, pentru ca utilizatorii să fie mai bine atenționați atunci când tweeturile lor sunt etichetate sau eliminate, se arată în document.

TikTok a colaborat cu ministerul italian al tineretului la o campanie de promovare a vaccinării și a raportat o creștere de zece ori a materialelor video marcate cu taguri privind vaccinurile în întreaga Europă, comparativ cu luna precedentă, potrivit raportării,

Indicațiile legate de COVID-19 afișate de Microsoft Bing continuă să demonstreze că se urmăresc în detaliu evoluțiile referitoare la vaccinuri când se efectuează căutări de termeni conecși. Google și-a lansat funcția de căutare care prezintă o listă de vaccinuri autorizate, statistici și informații în întreaga Europă și, în prezent, adaugă informații suplimentare cu privire la locurile în care persoanele se pot vaccina, consideră CE în document.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă