18.1 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Comisia Europeană avertizează Ungaria să nu închidă granițele pe motiv de pandemie

Guvernul de la Budapesta a anunțat noi restricții în privința accesului cetățenilor străini în interiorul Ungariei, cu excepția persoanelor provenite din celelalte țări membre ale Grupului de la Vișegrad (Cehia, Slovacia şi Polonia), care pot prezenta la frontiera Ungariei un test Covid negativ mai recent de cinci zile.

Drept urmare, comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders (Belgia), a anunţat, marți, pe Twitter, că a trimis o scrisoare de avertisment premierului Ungariei, Viktor Orban. Scrisoarea este semnată de Didier Reynders și de comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson.

„Am adresat o scrisoare guvernului ungar în care reamintim importanţa integrităţii Spaţiului Schengen şi aplicării de măsuri la frontiere în mod nediscriminatoriu pentru toţi cetăţenii şi rezidenţii din UE”, a anunțat comisarul european pentru Justiţie, Didier Reynders.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă