23 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Comisia 1776 a lui Donald Trump publică un raport care reafirmă valorile fondatoare ale Americii

Raportul notează, că în timp ce americanii moderni sunt profund împărțiți cu privire la istoria țării lor, ar trebui să revadă și să găsească valoare în principiile și documentele fondatoare ale Americii.
 
Raportul de 41 de pagini reafirmă ideea consacrată în Declarația de Independență conform căreia „toți oamenii sunt creați egali” și explorează pericolele mișcărilor politice moderne și ale politicilor de identitate care amenință acest concept.
 
Zilele din decembrie 1776 au fost unele dintre cele mai întunecate vremuri ale Americii.
 

Mișcările au fost pus în valoare prin revizuirea principiilor fondatoare

Mișcările care au abordat problemele de rasă, sclavie, drepturile femeilor și drepturile nenăscute, notează raportul, au avut succes prin revizuirea principiilor fondatoare ale Americii, mai degrabă decât prin respingerea lor în favoarea unui sistem de valori progresiv mai subiectiv.

Raportul observă modul în care mișcările ideologice care amenințau Statele Unite, cum ar fi sclavia, progresismul, fascismul, comunismul și concentrarea modernă asupra rasismului și a politicilor identitare erau incompatibile cu principiile fondatoare ale Americii. Raportul indică succesul lui Martin Luther King Jr. și lupta pentru drepturile civile.

Documentul reafirmă, de asemenea, importanța statului de drept în societatea americană, citând avertismentele lui Abraham Lincoln despre pericolele stăpânirii de către mafie.
  

Oprirea îndoctrinării radicale a studenților

 

Raportul reafirmă importanța utilizării de către americani a drepturilor lor constituționale la libertatea de exprimare, libertatea religiei și dreptul de a păstra și de a purta armele în propria lor apărare.
 
„Astăzi țara noastră este în pericol să arunce această moștenire”, avertizează raportul. „Alegerea în fața noastră acum este clară. Vom alege adevărurile declarației? Sau vom cădea pradă falselor teorii care au condus prea multe națiuni la tiranie? ”
 
Comisia avertizează că educația modernă se îndepărtează de respectul profund al principiilor și documentelor fondatoare ale Americii în favoarea urmăririi unei agende progresive în schimbare și manipulare.
 
„Universitățile din Statele Unite sunt adesea astăzi focare de anti-americanism, calomnie și cenzură care se combină pentru a genera la studenți și în cultura mai largă cel puțin dispreț și, în cel mai rău caz, ura totală pentru această țară”, avertizează raportul.
Educația modernă, menționează raportul, se concentrează prea mult pe păcatele din trecutul Americii pentru a manipula grupurile din țară.
 
„Revisionismul istoric care calcă în picioare știința cinstită și adevărul istoric, îi rușinează pe americani evidențiind doar păcatele strămoșilor lor și predă pretenții de rasism sistemic care nu pot fi eliminate decât printr-o discriminare mai mare, este o ideologie menită să manipuleze opiniile mai mult decât să educe mințile”. se arată în raport.

Ultima oră
Pe aceeași temă