12 C
București
miercuri, 29 septembrie 2021

Cinci persoane au fost arestate pentru insultele rasiste adresate fotbaliștilor englezi

Până în prezent, cinci persoane au fost arestate de autoritățile britanice în urma mesajelor rasiste postate în mediul online, la adresa fotbaliștilor englezi. După finala de la Euro2020, în care Anglia a pierdut în fața echipei Italiei, zeci de mesaje jignitoare și rasiste au fost aruncate către Marcus Rashford, Bukayo Saka și Jadon Sancho, 3 dintre jucătorii Angliei.

Fanii englezi, în frunte cu oficialii Marii Britanii, au condamnat atitudinea rasistă și s-au făcut toate demersurile pentru a-i identifica pe cei din spatele conturilor false de pe rețelele de socializare. În urma anchetelor Scotland Yard, cinci persoane au fost descoperite și acuzate pentru mesajele revoltătoare. Mesajul a fost unul clar pentru acestea: toleranță 0 față de englezii care au adus injurii rasiste la adresa jucătorilor de fotbal care au ratat penalty-urile în finala Euro2020.

Premierul Boris Johnson, dar și Prințul William, au transmis mesaje dure către cei care se ascund în spatele conturilor false și instigă la ură, violență și rasism. Prim-ministrul Marii Britanii a anunțat că, în curând, va fi aprobată o lege prin care fanii responsabili de abuzul online nu vor mai avea permisiunea de a intra pe stadion. Boris Johnson dorește o colaborare cu reprezentanții rețelelor de socializare, Facebook, Instagram și Twitter.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă