14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

China va reduce taxele pentru importurile de autoturisme de la 25% la 15%

Potrivit surselor, Consiliul de Stat, Cabinetul chinez, a decis să reducă taxele pentru importurile de autoturisme de la nivelul actual de 25%, nivel la care a staţionat timp de mai mult de un deceniu.

Bloomberg susţine că reducerea taxelor pentru importurile de autoturisme vine ca urmare a unui armistiţiu convenit de oficialii americani şi chinezi în încercarea de a evita un război comercial. Chiar dacă unii analişti spun că reducerea taxelor este o concesiune făcută administraţiei Trump şi o veste bună pentru producătorii americani precum Tesla Inc. şi Ford Motor Co., de această măsură vor profita şi producătorii europeni şi cei asiatici precum BME, Audi, Mercedes şi Toyota.

În special producătorii de automobile premiu vor resimţi efectele reducerii taxelor pentru importurile de autoturisme pentru că aceştia se bazează mai puţin pe producţia realizată în China. De exemplu, Lexus, o marcă de lux din grupul Toyota, este singurul producător japonez de automobile premium care nu produce, şi nici nu are de gând să producă, automobile în China.

Constructorii străini solicită de mai mult timp un acces mai liber pe piaţa auto din China, cea mai mare piaţă auto din lume. Producătorii auto străini nu pot construi direct vehicule în China, fiind obligaţi să înfiinţeze companii mixte împreună cu partenerii locali. În luna aprilie a acestui an, autorităţile chineze au dezvăluit un calendar pentru a permite constructorilor străini să deţină mai puţin de 50% din acţiunile societăţilor mixte pe care le au cu constructorii chinezi.

Ultima oră
Pe aceeași temă