23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalChina va interzice creșterea câinilor pentru consumul uman

China va interzice creșterea câinilor pentru consumul uman

Această instituţie a publicat ”Catalogul de resurse genetice pentru şeptel şi păsări de curte”, în care sunt menţionate 33 de specii care pot fi crescute pentru consumul uman, cele care nu se regăsesc în listă fiind interzise implicit. Ministerul chinez al Agriculturii oferă totuşi într-o notă o explicaţie asupra excluderii din listă a câinilor, în timp ce carnea acestora continuă să fie consumată – însă în mică măsură – în unele părţi ale Chinei.

”Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) nu include câinii în rândul şeptelului în statisticile sale. Odată cu trecerea timpului, ideile oamenilor asupra civismului şi obiceiurilor umane s-au schimbat constant, şi unele obiceiuri tradiţionale cu privire la câini de asemenea se vor schimba”, se menţionează în respectiva notă.

Autorităţile chineze au elaborat acel catalog în urma criticilor privind comercializarea de animale exotice şi sălbatice în pieţe cum este cea din Wuhan, considerată a fi la originea pandemiei de COVID-19.

Mai multe organizaţii de protecţie a animalelor au salutat decizia guvernului de la Beijing, avertizând însă că în China mai sunt multe de făcut pentru a combate maltratarea animalelor. Astfel, colectivul Humane Society International consideră că aceasta semnalează dorinţa chinezilor de a pune capăt comerţului cu câini şi pisici, conform estimărilor acestei organizaţii în fiecare an în China sacrificându-se pentru consumul uman circa 10 milioane de câini şi 4 milioane de pisici.

Totuşi, consumul acestor animale nu mai este ceva obişnuit în China, în special în rândul tinerilor, şi creşte opoziţia societăţii faţă de astfel de obiceiuri, mai ales în urma pandemiei. Unele provincii chineze au început deja să ofere subvenţii crescătorilor de specii de animale exotice pentru a renunţa la aceste activităţi şi a se dedica creşterii animalelor permise de Ministerul Agriculturii sau să cultive fructe şi legume.

Cele mai citite

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă