16.8 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalChina interzice construirea zgârie-norilor în orașele mai mici

China interzice construirea zgârie-norilor în orașele mai mici

China a interzis construirea „clădirilor super înalte” în orașele mai mici pentru a reduce proiectele inutile ale zgârie-norilor. Țara se poate lăuda cu cele mai înalte construcții din lume, inclusiv Shanghai Tower, care are 128 de etaje.

Construcția zgârie-norilor din China va fi limitată

Pe de altă parte, evaluările locale pun la îndoială necesitatea unor astfel de proiecte ample. Din acestea reiese faptul că proiectele au fost realizate mai mult din orgoliu, printr-o demonstrație de forță. În China există deja o interdicție cu privire la clădirile mai înalte de 500 de metri.

Prin urmare, orașele cu o populație mai mică de  3 milioane de locuitori nu vor putea să construiască zgârie-nori mai înalți de 150 de metri. De asemenea, în orașele cu peste 3 milioane de locuitori nu vor fi permise clădirile mai înalte de 250 de metri.

Ultimul anunț a fost primit foarte bine pe platforma chineză de socializare din Weibo, mulți afirmând că zgârie-norii „nu sunt necesari… și doar îți iau ochii”.

Decizia în privința zgârie-norilor din China vine la scurt timp după ce autoritățile au mai interzis construirea clădirilor „urâte”.

„Suntem într-o etapă în care oamenii sunt prea impetuoși și nerăbdători să producă ceva care poate să rămână în istorie. Fiecare clădire își propune să fie un reper, iar dezvoltatorii și urbaniștii încearcă să atingă acest obiectiv.”, a declarat Zhang Shangwu, de la Colegiul de Arhitectură și Planificare Urbană a Universității Tongji.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Macron mută decisiv pentru alegerile parlamentare: Elisabeth Borne, noul premier al Franței

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a nominalizat-o pe Elisabeth Borne, actualul ministru al Muncii, pentru funcţia de premier, în contextul remanierii decise după scrutinul prezidenţial...
00:00:41

Vicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește cu noul lider

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și o delegație de înalți oficiali au sosit luni la Abu Dhabi pentru a-și oferi condoleanțele după moartea conducătorului din...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 33: peste 260 de luptători din țara vecină, evacuați din Azovstal

264 de luptători ucraineni, dintre care 53 răniţi, au fost evacuaţi seara trecută din oţelăria Azovstal, a anunţat ministrul adjunct al Apărării din țara...
Ultima oră
Pe aceeași temă