3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalChina interzice construirea zgârie-norilor în orașele mai mici

China interzice construirea zgârie-norilor în orașele mai mici

China a interzis construirea „clădirilor super înalte” în orașele mai mici pentru a reduce proiectele inutile ale zgârie-norilor. Țara se poate lăuda cu cele mai înalte construcții din lume, inclusiv Shanghai Tower, care are 128 de etaje.

Construcția zgârie-norilor din China va fi limitată

Pe de altă parte, evaluările locale pun la îndoială necesitatea unor astfel de proiecte ample. Din acestea reiese faptul că proiectele au fost realizate mai mult din orgoliu, printr-o demonstrație de forță. În China există deja o interdicție cu privire la clădirile mai înalte de 500 de metri.

Prin urmare, orașele cu o populație mai mică de  3 milioane de locuitori nu vor putea să construiască zgârie-nori mai înalți de 150 de metri. De asemenea, în orașele cu peste 3 milioane de locuitori nu vor fi permise clădirile mai înalte de 250 de metri.

Ultimul anunț a fost primit foarte bine pe platforma chineză de socializare din Weibo, mulți afirmând că zgârie-norii „nu sunt necesari… și doar îți iau ochii”.

Decizia în privința zgârie-norilor din China vine la scurt timp după ce autoritățile au mai interzis construirea clădirilor „urâte”.

„Suntem într-o etapă în care oamenii sunt prea impetuoși și nerăbdători să producă ceva care poate să rămână în istorie. Fiecare clădire își propune să fie un reper, iar dezvoltatorii și urbaniștii încearcă să atingă acest obiectiv.”, a declarat Zhang Shangwu, de la Colegiul de Arhitectură și Planificare Urbană a Universității Tongji.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite

Un bărbat din Arad, amendă pentru injurii aduse pe Facebook

Un bărbat din Arad a primit o amendă marți de 1.000 de lei de la jandarmi pentru injurii aduse pe rețeaua de socializare Facebook,...

Ziua Constituției nepromulgate: circul și falsul Republicii

A fost circ la ședința solemnă a Camerei Deputaților și Senatului, de Ziua Constituției, ținută cu ocazia aniversării a 30 de ani de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă