25 C
București
joi, 26 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalChina îndeamnă populația să facă provizii alimentare

China îndeamnă populația să facă provizii alimentare

China îndeamnă populația să-și facă provizii alimentare și rezerve de produse de primă necesitate, pentru a face față nevoilor zilnice și situațiilor de urgență. Oamenii nu au primit explicații pentru acest apel și se tem că ţara ar putea fi amenințată de lipsa alimentelor. Anunțul a fost postat luni seară pe site-ul Ministerului Comerţului.

Ministerul Comerţului din China face apel și la autorităţile locale să faciliteze fluxurile de aprovizionare, să monitorizeze rezervele de carne şi de legume şi să menţină stabilitatea preţurilor, scrie Digi24.

China strânge provizii alimentare în contextul pandemiei

Apelul vine într-un moment în care Guvernul de la Beijing încearcă să combată reapariţia unor focare sporadice de COVID-19, dar nu s-au oferit explicații clare privind motivul pentru care a fost făcut. La începutul anului 2020, când China se afla în plină pandemie de COVID-19, lanţurile de aprovizionare au fost grav afectate de intrarea în carantină a mai multor zone din ţară şi de blocarea multor axe rutiere.

China este primul importator mondial de produse alimentare, o situaţie care o face vulnerabilă la tensiuni diplomatice, cum sunt cele în desfăşurare cu mari furnizori precum SUA, Canada sau Australia. 

Luna trecută, preţurile la 28 de produse alimentare au crescut cu 16% comparativ cu luna precedentă, a relatat luni presa chineză, citând date oficiale.

China a fost lovită de asemenea în această vară de inundaţii care au perturbat producţia agricolă şi au dus la majorarea preţurilor. Schimbările climatice riscă să ducă la creşterea frecvenţei acestui tip de catastrofe naturale. Anul trecut, preşedintele Xi Jinping a făcut apel la concetăţeni să economisească provizii alimentare și a denunţat risipa de hrană.

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:48

Șeful ONU către mai mulți absolvenți de facultate: „ Nu lucrați pentru cei care distrug clima”

Șeful ONU a spus către mai mulți absolvenți ai Universității Seton Hall din New Jersey că nu e bine să lucreze pentru cei care...

Activele, acțiunile și forintul maghiar se prăbușesc după ce Viktor Orban a anunțat noi taxe

Activele maghiare, precum acțiunile listate la Bursa de la Budapesta şi moneda naţională forintul, sunt în scădere după ce premierul Viktor Orban a dezvăluit...

eToro: Liderii corporațiilor preferă să combată inflația prin creșterea prețurilor

Analistul eToro Bogdan Maioreanu consideră că inflația schimbă comportamentul consumatorilor, dar un sondaj recent arată că și firmele acționează diferit în această perioadă. Directorii financiari...
Ultima oră
Pe aceeași temă