24.6 C
București
marți, 28 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalChina, Germania și SUA nu au semnat acordul COP26 privind oprirea vânzărilor...

China, Germania și SUA nu au semnat acordul COP26 privind oprirea vânzărilor de mașini poluante

China, Germania și SUA nu au semnat încă acordul COP26 privind oprirea vânzărilor de mașini poluante. Acordul presupune încetarea vânzărilor până în 2035 pe piețele dezvoltate și până în 2040 în toată lumea.

Douăzeci și patru de țări și un grup de producători de mașini de top s-au angajat să pună capăt erei vehiculelor alimentate cu combustibili fosili până în 2040. Canada, Noua Zeelandă, Țările de Jos, Irlanda și Marea Britanie au convenit deja să elimine treptat noile mașini pe benzină și diesel. Ford, Mercedes, Volvo și Mercedes-Benz se numără printre producătorii de automobile care au semnat acordul.

Alte țări susțin acordul COP26 privind oprirea vânzărilor de mașini poluante

Acestea și-au propus să atingă obiectivul până în 2035 „piețe de vârf”. Un alt grup de țări, inclusiv India și Kenya, au convenit să „lucreze intens pentru proliferarea accelerată” a vehiculelor cu emisii zero. De asemenea, un grup de finanțatori au promis să elimine treptat astfel de autoturisme, notează The Guardian.

Însă acordul se remarcă și prin absențe, SUA, China și Germania, giganții industriei auto globale. Țările încă nu au semnat acordul COP26 privind oprirea vânzărilor de mașini poluante. De asemenea, Volkswagen și Toyota nu și-au pus numele acordului, împreună cu BMW. Cea din urmă a declarat că există încă „incertitudine cu privire la dezvoltarea infrastructurii globale care să susțină o trecere completă la vehicule cu zero emisii”.

„Deși ne abținem să ne alăturăm declarației, împărtășim același spirit și hotărâre de a aborda schimbările climatice și rămânem deschiși să ne angajăm și să lucrăm cu părțile interesate. Toyota va continua să contribuie depunând cele mai bune eforturi pentru a atinge neutralitatea carbonului.”, au declarat reprezentanții Toyota.

Transporturile reprezintă o cincime din emisiile globale de gaze cu efect de seră.

„Cop26 marchează sfârșitul drumului pentru motorul cu ardere internă”, a spus Helen Clarkson, directorul executiv al Climate Group.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Parchetul European investighează în România o fraudă de 5 milioane de euro

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kovesi, investighează în România o fraudă de peste 5 milioane de euro. În această anchetă, Parchetul European (EPPO)...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 205: Consiliul de Securitate al ONU se reunește, după ultimele bombardamente ale Kremlinului

UPDATE, ora 09:14: Bilanţul morţilor în urma atacului cu rachetă al forţelor ruse asupra unui centru comercial din Kremenciuk a crescut la 16 morţi...

Pectoralii liderilor G7 și moartea cailor verzi

Liderii țărilor din G7, prezenți ieri la castelul Garmisch-Partenkirchen din Bavaria, și-au bătut joc de imaginea de macho a președintelui rus Vladimir Putin.  . „Să...
Ultima oră
Pe aceeași temă