13.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

China: 19 mineri blocați în urmă cu o lună în subteran au fost găsiți decedați

Nouăsprezece mineri chinezi rămaşi blocaţi în subteran după prăbuşirea unei mine de cărbune în urmă cu o lună au fost găsiţi morţi luni, după îndelungi căutări, au transmis canalele media oficiale, potrivit AFP.

Douăzeci şi una de persoane munceau în mina Chaidaer, în provincia Qinghai din nord-vestul Chinei, când bolta de susţinere s-a prăbuşit brusc pe 14 august, au anunţat luna trecută autorităţile.

Un supravieţuitor şi un mort au fost scoşi la suprafaţă la câteva zile de la accident, dar salvatorii i-au putut găsi pe ceilalţi mineri de-abia luni, decedaţi.

„Începând de luni dimineaţă, operaţiunile de salvare s-au încheiat. Toate cele 19 persoane blocate au fost găsite în timpul căutărilor, niciuna dintre ele nu prezenta semne vitale”, a relatat televiziunea de stat CCTV, citând echipa de mineri salvatori.

Potrivit CCTV, peste 1.000 de persoane au luat parte la operaţiunile care au durat aproape 30 de zile, în condiţii epuizante la o altitudine de peste 3.800 de metri.

Mina este situată pe vastul podiş de mare altitudine Qinghai-Tibet, supranumit adesea ‘acoperişul lumii’, o zonă slab populată şi cu o climă aspră.

Accidentele sunt frecvente în minele din China, unde normele de securitate şi reglementările sunt puţin respectate.

Citește și: Minerii pot face cursuri de reconversie profesională. Ce calificare primesc

Ultima oră
Pe aceeași temă