4.4 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCetățenii din Italia se pregătesc de proteste din cauza permisului de sănătate

Cetățenii din Italia se pregătesc de proteste din cauza permisului de sănătate

Italia impune de vineri permisul verde

Autoritățile din Italia au anunțat că vineri se va introduce obligativitatea permisului de sănătate. Din acest motiv, cetățenii se pregătesc de protesteze pe străzile marilor orașe. Măsura a fost impusă în luna august și îi vizează pe toți lucrătorii. Aceștia vor avea nevoie de un permis de sănătate pentru a sta la locul de muncă.

Potrivit the Guardian, acest lucru ar putea duce la o penurie de personal în unele industrii. Angajații trebuie să prezinte dovada vaccinării, a unui rezultat negativ al unui test Covid realizat cu minim 48 de ore înainte sau să ateste faptul că au fost infectați cu coronavirus.

Măsură indică faptul că persoanele care se abat de la noile reguli, riscă să fie suspendate de la locul de muncă sau să primească o amendă de până la 1.500 de euro.

Peste 80% din populația de peste 12 ani din Italia s-a vaccinat anti-Covid-19 și a acceptat cu ușurință certificatul verde. Acesta este necesar pentru accesul în restaurante, terase, cinematografe, precum și pentru a fi folosit în avioane și trenuri.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă