24.6 C
București
marți, 28 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCetățenii din Italia se pregătesc de proteste din cauza permisului de sănătate

Cetățenii din Italia se pregătesc de proteste din cauza permisului de sănătate

Italia impune de vineri permisul verde

Autoritățile din Italia au anunțat că vineri se va introduce obligativitatea permisului de sănătate. Din acest motiv, cetățenii se pregătesc de protesteze pe străzile marilor orașe. Măsura a fost impusă în luna august și îi vizează pe toți lucrătorii. Aceștia vor avea nevoie de un permis de sănătate pentru a sta la locul de muncă.

Potrivit the Guardian, acest lucru ar putea duce la o penurie de personal în unele industrii. Angajații trebuie să prezinte dovada vaccinării, a unui rezultat negativ al unui test Covid realizat cu minim 48 de ore înainte sau să ateste faptul că au fost infectați cu coronavirus.

Măsură indică faptul că persoanele care se abat de la noile reguli, riscă să fie suspendate de la locul de muncă sau să primească o amendă de până la 1.500 de euro.

Peste 80% din populația de peste 12 ani din Italia s-a vaccinat anti-Covid-19 și a acceptat cu ușurință certificatul verde. Acesta este necesar pentru accesul în restaurante, terase, cinematografe, precum și pentru a fi folosit în avioane și trenuri.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Ambasadorul Marii Britanii s-a întâlnit cu liderul separatist din Transnistria

Ambasadorul Marii Britanii în Republica Moldova, Steven Fisher, s-a întâlnit cu liderul separatist din Transnistria, Vadim Krasnoselski. Întâlnirea a avut loc în orașul Tiraspol,...

Consorțiul universităților de științe agricole, între imperativul digitalizării și al participării fizice la cursuri

Consorțiul românesc al universităților de științe agricole, reunit trei zile în București, a stabilit că digitalizarea este o nevoie imperativă a procesului de învățământ...

Opt ucraineni au fost uciși și alți 21 răniți în apropiere de orașul Lisiceansk

Cel puţin opt civili ucraineni au fost uciși şi alţi 21 au fost răniţi, luni, într-un bombardament al armatei ruse, în timp ce se...
Ultima oră
Pe aceeași temă