12.7 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Celulă de criză după uciderea unui marinar român. Consultări între miniștrii din România și Israel

La Ministerul Afacerilor Externe de la București s-a creat o celulă de criză după ce doi marinari, dintre care unul român, au fost uciși la bordul navei pe care lucrau.

Nava aparține unei companii al cărei patron este un cunoscut om de afaceri din Israel. Din acest motiv, ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a avut și o convorbire prin telefon, sâmbătă, 31 iulie 2021, cu omologul său din Israel, Yair Lapid.

„Ministrul Lapid a transmis condoleanţe părţii române pentru decesul cetăţeanului român pe nava operată de o companie israeliană şi a prezentat, în baza informaţiilor disponibile părţii israeliene la acest moment, o serie de elemente preliminare legate de incident. Ministrul Bogdan Aurescu i-a mulţumit omologului israelian pentru mesajul său de compasiune şi pentru informaţiile transmise, exprimând încrederea că ancheta aflată în desfăşurare va contribui, în cel mai scurt timp, la determinarea cauzelor şi naturii acestui tragic incident violent, a cărui producere partea română o condamnă cu fermitate”, precizează un comunicat transmis de Ministerul de Externe al României.

Incidentul s-a produs la data de 29 iulie 2021 în Marea Arabiei. Au fost uciși doi membri ai echipajului unui petrolier. Dintre cei uciși, unul era cetățean român iar celălalt era cetățean britanic.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă