24.7 C
București
marți, 17 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCel puțin zece morți în SUA, după o agresiune care a vizat...

Cel puțin zece morți în SUA, după o agresiune care a vizat persoane de culoare

În Statele Unite, o agresiune comisă de un tânăr alb s-a încheiat cu cel puțin zece morți, dintre care majoritatea sunt persoane de culoare.

Ucigașul, în vârstă de 18 ani, este arestat.

Atacul s-a produs în după-amiaza de sâmbătă, 14 mai 2022, în orașul Buffalo din statul New York.

”Investigăm acest incident atât ca infracţiune motivată de ură cât şi ca un caz de extremism violent motivat rasial”, a anunțat Stephen Belongia, agent special FBI.

Atacatatorul a deschis focul într-un supermarket, la o oră aglomerată, dintr-un cartier cu populație majoritar afroamericană. 11 persoane au fost ucise iar alte trei sunt rănite. Cei trei răniți fac parte dintre angajații magazinului.

Atacul s-a produs la o oră aglomerată, într-un cartier locuit de persoane de culoare

Despre atacator se afirmă că a condus mașina timp de câteva ore, înainte să ajungă într-un cartier locuit, în majoritate, de afroamericani. În momentul în care a fost capturat, ucigașul avea asupra lui o vestă antiglonţ, o „cască tactică” (tip militar) şi o cameră video. Cu aceasta, ucigașul și-a transmis în direct atacul pe o platformă de internet. Transmisiunea a fost întreruptă de furnizorul platformei la două minute de la începutul emisiei. Ulterior, contul atacatorului a fost inactivat.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Comandantul Flotei Mării Negre ar fi murit în naufragiul crucișătorului Moskva

Comandantul Flotei Mării Negre a Rusiei, amiralul Igor Osipov, ar fi murit în timpul naufragiului crucișătorului Moskva. Această ipoteză este prezentată de presa britanică, pe...
00:00:41

Vicepreședintele SUA Kamala Harris sosește în Emiratele Arabe Unite(EAU) unde se întâlnește cu noul lider

Vicepreședintele SUA Kamala Harris și o delegație de înalți oficiali au sosit luni la Abu Dhabi pentru a-și oferi condoleanțele după moartea conducătorului din...
00:00:59

VIDEO: Soldații ucraineni se predau la Azovstal

Ministerul rus al Apărării a difuzat o înregistrare video în care, potrivit acesteia, apar militari ucraineni și luptători ai batalionului ucrainean 'Azov' care se...
Ultima oră
Pe aceeași temă