28.3 C
București
sâmbătă, 13 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalCe i-a scris Lordul Frost lui Boris Johnson, înainte de plecare, restricțiile...

Ce i-a scris Lordul Frost lui Boris Johnson, înainte de plecare, restricțiile Covid sunt de vină!

Jurnaliștii de la The Times au prezentat scrisoarea adresată premierului britanic de către cel mai apropiat sfătuitor al său, Lordul Frost.

Dragă Boris,

Am condus procesul nostru de ieșire din UE în cei doi ani și jumătate de când ai devenit prim-ministru. În acei ani, am restabilit libertatea și independența Regatului Unit ca țară și am început procesul de construire a unei noi relații cu UE. Asta va fi o sarcină pe termen lung. De aceea, la începutul acestei luni, am convenit că voi merge mai departe în ianuarie și voi preda ștafeta altora pentru a gestiona viitoarea noastră relație cu UE.

Este dezamăgitor că acest plan a devenit public în această seară și, în aceste circumstanțe, cred că este corect să scriu pentru a demisiona cu efect imediat.

A fost o onoare și un privilegiu uriaș să lucrez cu tine în ultimii cinci ani, mai întâi la Ministerul de Externe și apoi la Nr.10. Ai fost un lider remarcabil într-un moment de criză constituțională gravă pentru această țară. Mulți au spus că ar fi imposibil să facem ceea ce am făcut: încetarea turbulențelor politice prin punerea în aplicare a rezultatului referendumului, o victorie electorală uluitoare, o ieșire din UE care ne-a oferit libertate deplină cu privire la alegerile noastre viitoare ca țară și, în sfârșit, punerea în aplicare a celei mai extinse și mai mari și mai bune țări din lume, și un real acord de liber schimb cu tarif zero. Tu și cu mine am împărtășit întotdeauna aceeași abordare pe Brexit și nu cred că am fi realizat atât de multe fără acel comun apropiat.

De asemenea, trebuie să învățăm să trăim cu Covid și știu că acesta este și instinctul tău. Ai luat o decizie curajoasă în iulie, împotriva unei opoziții considerabile, de a deschide din nou țara.

Din păcate, nu s-a dovedit a fi ireversibil, așa cum mi-am dorit, și cred că și tu ți-ai fi dorit. Sper să ne întoarcem în curând pe drumul cel bun și să nu fim tentați de genul de măsuri coercitive pe care le-am văzut în altă parte.

Împreună am pus această țară pe o nouă cale. Sunt încrezător că, sub conducerea voastră, această nouă Britanie liberă poate reuși și prospera enorm. Vă doresc vouă și guvernului mult succes în acest sens.

Lordul Frost,

Lord Frost a demisionat sâmbătă seara din Cabinet din cauza preocupărilor legate de restricțiile premierului Boris Johnson cu privire la Covid-19 și de „direcția de mers” a guvernului, deoarece prim-ministrul a luat în considerare solicitările pentru o a treia izolare națională care începe săptămâna aceasta, conform jurnaliștilor de la The Telegraph.

Ministrul Cabinetului, care conducea negocierile post-Brexit ale domnului Johnson cu Uniunea Europeană, și-a dat demisia din cauza măsurilor Guvernului din Planul B Covid, după ce a avut luni de zile îngrijorări private cu privire la restricțiile legate de coronavirus și politica economică a guvernului, inclusiv creșterea planificată a asigurărilor naționale.

În scrisoarea sa de demisie, Lord Frost i-a amintit domnului Johnson de angajamentul său că ridicarea restricțiilor în vară va fi „ireversibilă”. El l-a îndemnat, de asemenea, pe prim-ministru să „exploateze oportunitățile” Brexit-ului, trecând „cât mai repede posibil” la „o economie antreprenorială ușor reglementată, cu impozite reduse”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
00:02:01

VIDEO: Suspectul în cazul atacului asupra lui Salman Rushdie a fost identificat

Salman Rushdie, romancierul de origine indiană care s-a ascuns ani de zile după ce Iranul i-a îndemnat pe musulmani să îl ucidă din cauza...
00:02:01

VIDEO: Suspectul în cazul atacului asupra lui Salman Rushdie a fost identificat

Salman Rushdie, romancierul de origine indiană care s-a ascuns ani de zile după ce Iranul i-a îndemnat pe musulmani să îl ucidă din cauza...

YouTube intenționează să lanseze magazin online pentru servicii de streaming video

YouTube intenționează să lanseze magazin online pentru servicii de streaming video. Compania a reluat discuțiile cu multinaționalele de divertisment cu privire la participarea pe această...
Ultima oră
Pe aceeași temă