15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăInternaționalCazul Khashoggi : Turcia nu a dezvăluit încă tot ceea ce ştie,...

Cazul Khashoggi : Turcia nu a dezvăluit încă tot ceea ce ştie, avertizează Erdogan

“Nu am dat încă toate elementele pe care le avem”, a declarat şeful statului turc în cursul unui interviu pentru canalul de televiziune A-Haber.

Uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi la 2 octombrie în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul a provocat indignare la nivel mondial şi a afectat profund imaginea monarhiei saudite, în special a prinţului moştenitor Mohammed bin Salman.

Khashoggi, care lucra pentru cotidianul Washington Post şi al cărui corp nu a fost încă găsit, a fost un critic feroce al prinţului saudit supranumit “MBS” şi care neagă orice implicare în acest caz.

După ce a negat iniţial crima, Riadul a prezentat câteva versiuni contradictorii şi susţine că jurnalistul Khashoggi a fost ucis într-o operaţiune în care nu a fost implicat regimul saudit.

Dar Ankara “este hotărâtă să aducă acest caz în faţa justiţiei internaţionale”, a subliniat Erdogan, cerând SUA să analizeze această situaţie.

Săptămâna trecută, preşedintele american Donald Trump a ignorat apelul Congresului de a se pronunţa asupra rolului “MBS” în acest caz de asasinat.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Inovație și funcționalitate în baie cu Florin Art: Descoperă cele Mai bune opțiuni de mobilier

Mobilierul de baie nu este doar o necesitate practică într-o locuință modernă, ci și un element crucial în crearea unei atmosfere plăcute și funcționale...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă