14.3 C
București
duminică, 24 octombrie 2021

Cazul Khashoggi: Emmanuel Macron va discuta cu prinţul saudit Mohammed bin Salman

„În mod clar, voi avea ocazia de a aborda cazul jurnalistului în discuţiile cu prinţul moştenitor saudit”, a declarat Emmanuel Macron, citat de cotidianul Le Figaro.

Reuniunea liderilor ţărilor dezvoltate şi emergente din Grupul G20 se desfăşoară vineri şi sâmbătă în Buenos Aires (Argentina).

„Cer ca investigaţiile să confere claritate completă familiei, apropiaţilor şi comunităţii internaţionale (…)”, a subliniat Emmanuel Macron.

Jamal Khashoggi a dispărut în Consulatul Arabiei Saudite din oraşul turc Istanbul. Arabia Saudită a admis că editorialistul cotidianului The Washington Post a fost ucis, încercând să atribuie crima unor agenţi care au acţionat pe cont propriu. Dovezile existente sugerează că prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a coordonat operaţiunea de asasinare a jurnalistului disident Jamal Khashoggi, iar teoria conform căreia autorii ar fi militari indisciplinaţi este o „ficţiune”, a afirmat sir John Sawers, un fost director al MI6.

Arabia Saudită a negat că prinţul moştenitor saudit ar fi implicat în acest complot. Preşedintele SUA, Donald Trump, a cerut clarificări din partea Arabiei Saudite în acest caz.

Ultima oră
Pe aceeași temă