13 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Cazul Khashoggi: Ankara a transmis informaţii către CIA

Potrivit Sabah, unul dintre principalele cotidiane din Turcia care publică ”scurgerile” de informaţii turceşti de la izbucnirea scandalului referitor la dispariţia lui Khashoggi, MIT a informat-o pe dna Haspel în legătură cu probele legate de moartea jurnalistului saudit.

Ziarul scrie că MIT i-a arătat directoarei CIA ”imagini video şi înregistrări audio” şi i-a transmis ”elementele obţinute în cursul percheziţiei la consulatul general şi la reşedinţa consulului Arabiei Saudite (la Istanbul)”.

Jamal Khashoggi (59 de ani), un editorialist respectat care colabora cu The Washington Post, a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul general al ţării sale din Istanbul.

În zilele care au urmat dispariţiei lui Khashoggi, ziare turceşti, inclusiv Sabah, au raportat că anchetatorii turci au intrat în posesia unor înregistrări video şi audio care arată că jurnalistul a fost torturat, ucis şi apoi corpul său a fost dezmembrat.

Existenţa acestor documente nu a fost în schimb niciodată recunoscută oficial de către Ankara şi preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, nu a făcut referire la acestea într-un lung discurs marţi privind cazul Khashoggi.

Potrivit Sabah, Gina Haspel, spioană de carieră, turcofonă şi care a preluat conducerea CIA în aprilie, a avut printre altele ”convorbiri la nivel înalt” la Ankara, unde a aterizat marţi.

Ultima oră
Pe aceeași temă