7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalCâte victime a făcut riposta Israelului în teritoriile palestiniene

Câte victime a făcut riposta Israelului în teritoriile palestiniene

Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu s-a adresat națiunii din Tel Aviv, spunând: „Suntem în mijlocul unei operațiuni semnificative”.

Bombardamentele israeliene din Gaza au ucis cel puțin 35 de persoane, inclusiv 12 copii, potrivit oficialilor de sănătate palestinieni, care au mai spus că 220 de persoane au fost rănite, începând de marți seara. Armata israeliană a declarat că a ucis peste 15 militanți.

Rachete au fost lansate spre Tel Aviv la primele ore ale dimineții de miercuri. Sirenele au putut fi auzite în jurul orei 3 dimineața, ora locală.

Un bloc turn de 13 etaje din orașul Gaza s-a prăbușit marți seară după ce a fost lovit de un atac aerian israelian, atrăgând promisiuni de represalii din partea militanților.

Armata israeliană a declarat că imobilul adăpostea birouri utilizate de Hamas pe mai multe etaje, precum și o unitate de cercetare și dezvoltare pentru rachete. Armata a mai spus că a avertizat în prealabil civilii din clădire și a oferit suficient timp pentru ca aceștia să poată evacua locul.

Hamas și Jihadul Islamic au promis că vor riposta trăgând rachete asupra orașului Tel Aviv.

Brigăzile Izz ad-Din al-Qassam, aripa militară a Hamas, au declarat ulterior că grupul a tras spre Tel Aviv 130 de rachete marți seară, într-o declarație transmisă pe Whatsapp.

În ultimele două zile, Hamas și Jihadul Islamic din Gaza au lansat cel puțin 500 de rachete spre Israel, forțând închiderea principalului aeroport internațional din Israel, Ben Gurion, aflat la aproximativ cincisprezece kilometri est de Tel Aviv.

Armata israeliană a efectuat peste 150 de lovituri în Gaza începând de marți după-amiază, potrivit unui purtător de cuvânt, care a spus că Israelul a chemat și 5.000 de rezerviști în serviciul activ pentru a „îmbunătăți” operațiunea sa din Gaza.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Votul din Consiliul de Securitate al ONU ce cere în premieră o „ încetare imediată a focului în Gaza” a fost salutat pe plan...

Votul de luni asupra unei rezoluţii a Consiliului de Securitate al ONU care cere pentru prima dată "încetarea imediată a focului" în Fâşia Gaza,...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

Aproape 80 de percheziții, în 4 județe și în Capitală, într-un dosar de contrabandă cu țigări. Prejudiciu de aproape 13 mil. euro

Aproape 80 de percheziţii au loc în această dimineaţă în 14 judeţe şi în Capitală, într-o cauză ce vizează destructurarea a două grupuri infracţionale...
Ultima oră
Pe aceeași temă