5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Casa ministrului apărării din Afagnistan a fost supusă unui atac armat

Patru persoane au fost ucise în urma unui atac surpiză asupra casei ministrului afgan al apărării, Bismillah Khan Mohammadi. Acesta nu se afla acasă în momentul în care o mașină capcană a explodat pe proprietatea lui. L-a scurt timp dupa atacul inițial, militanții ajunși la fața locului au deschis focul asupra reședinței.
Atacul a avut loc pe măsura ce luptele continuă în orașele cheie din Afganistan, Consiliul de Securitate al ONU solicitând încheierea imediată a focului.
Oficialii din echipa de securitate au declarat că patru persoane au fost ucise în urma atacului armat, în timp ce organizația medicală italiană a confirmat că 11 persoane rănite au fost aduse pentru îngrijiri.
La scurt timp după încetarea focului, Bismillah Khan Mohammadi a ținut să îi anunțe pe cetățeni, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Twitter că nu s-a întâmplat nimic, iar el și familia sa sunt în siguranță.

„Nu vă faceți griji, totul este în regulă!”., se arată în mesajul postat de ministrul apărării din Afganistan.

Departamentul de stat la SUA afirmă ca acest atac are toate semnele distinctive ca aparținând talibanilor. Scene similare au avut loc la începutul săptamânii și în orașul Herat, care a fost supus unor lupte dificil de suportat de cetățeni
După cateva ore de la atac, mulțimi de locuitori din Kabul au ieșit pe străzi și pe acoperișurile caselor pentru a striga “Allahu Akbar” (Dumnezeu este cel mai mare) sfidând astfel atacurile talibanilor.

Ultima oră
Pe aceeași temă