8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăInternaționalCântăreţul R. Kelly, noua ţintă vizată de mişcarea Time's Up

Cântăreţul R. Kelly, noua ţintă vizată de mişcarea Time’s Up

WOF (Women of color), una dintre organizaţiile membre în cadrul mişcării Time’s Up, a citat condamnarea de săptămâna trecută a actorului Bill Cosby, o legendă a televiziunii americane, pentru agresiune sexuală. Organizaţia consideră că acea condamnare reprezintă “debutul” acţiunilor destinate ajutorării femeilor de culoare care au fost abuzate.

WOF solicită demararea unor “anchete adecvate” pe baza unor informaţii care îl acuză pe R. Kelly, interpretul cântecului “I Believe I Can Fly”, de abuzuri sexuale comise de-a lungul anilor asupra mai multor femei, dintre care unele ar fi fost minore.

Adoptând hashtag-ul #MuteRKelly pe Twitter, WOF a îndemnat casa de discuri RCA, platformele de streaming Spotify şi Apple Music şi organizatorii următorului concert pe care starul ar trebui să îl susţină pe 11 mai în Greensboro, în statul american Carolina de Nord, “să insiste pe ideea de securitate şi demnitate a femeilor, indiferent de cine sunt ele”.

“Îi îndemnăm pe aceia care profită de pe urma muzicii lui să rupă toate legăturile” cu el, a scris pe Twitter una dintre fondatoarele Time’s Up, regizoarea şi scenarista Ava DuVernay.

R. Kelly, în vârstă de 51 de ani, al cărui nume real este Robert Sylvester Kelly, a fost retras deja de pe lista artiştilor invitaţi să participe sâmbătă la un concert organizat în campusul Universităţii Illinois din Chicago, oraşul natal al cântăreţului.

“Nu am văzut niciodată ca un concert să fie anulat pe baza unor simple zvonuri, dar cred că există un început pentru toate lucrurile”, a reacţionat artistul pe Instagram, cerându-şi scuze în faţa fanilor lui.

R. Kelly a fost pus sub acuzare pentru pornografie infantilă în 2002, însă a fost achitat în cele din urmă în 2008.

Potrivit unei anchete publicate în iulie 2017 de site-ul Buzzfeed, cântăreţul a fost acuzat şi de faptul că a sechestrat mai multe femei, pe care le folosea ca sclave sexuale în reşedinţele sale din Chicago şi Atlanta. Acuzaţiile, dezminţite de cântăreţ, nu au determinat însă punerea lui sub acuzare.

Potrivit revistei Rolling Stone, o plângere împotriva lui R. Kelly a fost depusă recent la Poliţia din Dallas de o femeie care afirmă că artistul a agresat-o sexual într-o perioadă în care cei doi au avut o relaţie ce ar fi durat câteva luni.

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...

BEC a respins candidaturile Partidului Diaspora Unită și a independentului Paul Octavian Jurma

Biroul Electoral Central(BEC) a respins, marţi, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din anul...
Ultima oră
Pe aceeași temă