15 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Canada restricționează accesul în țară pentru turiștii străini nevaccinați împotriva Covid-19

Autoritățile din Canada au anunțat noi restricții în ceea ce privește valul de turiști care doresc să treacă granițele țării în următoarea perioadă. În contextul pandemiei de coronavirus, guvernul a decis ca persoanele nevaccinate împotriva Covid-19 să nu intre pe teritoriul Canadei pentru a nu exista abateri de la progresele înregistrate în ultimele săptămâni în privința răspândirii coronavirusului. 

Premierul Justin Trudeau a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că aceste restricții nu vor fi de lungă durată, ci sunt văzute ca o modalitate de prevenție pentru o perioadă scurtă de timp. 

„Pot să spun chiar acum că aceasta nu se va întâmpla pentru mult timp.”, a spus premierul Justin Trudeau. 

De asemenea, premierul Canadei a adăugat faptul că vor exista multe discuții în „următoarele săptămâni” în ceea ce privește redeschiderea granițelor pentru turiștii străini complet vaccinați.

Canada nu este singura țară care anunță astfel de restricții. În Statele Unite ale Americii, autoritățile au decis ca frontierele cu Canada și Mexic să rămâne închise pentru călătorii care nu au un motiv întemeiat de a se deplasa dintr-o țară în alta, cel puțin până la data de 21 iulie 2021. Potrivit presei internaționale, prelungirea restricțiilor cu 30 de zile a venit după ce Canada a făcut publică extinderea măsurilor de siguranță, valabile încă din martie 2020 și care ar fi trebuit să expire în scurt timp. Astfel, executivul american a avut întruniri la nivel de grupuri cu autoritățile canadiene și mexicane.

Potrivit ultimului bilanț COVID, în Canada au fost înregistrate 553 de cazuri noi, la data de 7 iulie 2021, media în utlimele 7 zile fiind de 478 de cazuri.

Ultima oră
Pe aceeași temă