18.8 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăInternaționalCanada a dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Canada a dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Injecţia primită de Anita Quidangen într-un spital din Toronto, transmisă în direct de televiziune, intervine la mai puţin de o săptămână după aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech de către autorităţile canadiene.

Aproape în acelaşi timp, o femeie de 89 de ani, Gisele Levesque, a fost vaccinată spre prânz într-o casă de bătrâni din Quebec, a dezvăluit apoi ministrul sănătăţii din Quebec, Christian Dube.

În Quebec urma, de asemenea, să fie vaccinat personalul şi pensionarii din două case de bătrâni situate în Montreal şi Quebec.

„Sunt bine”, a declarat Quidangen reporterilor. Infirmieră la un centru de îngrijire pe termen lung pentru bătrâni din Toronto, ea a spus că este “încântată” să fie prima persoană care a fost vaccinată în Canada.

A treia ţară care a aprobat vaccinul Pfizer după Regatul Unit şi Bahrain, Canada urmează să primească până la 249.000 de doze până la sfârşitul lunii.

De asemenea, autorităţile se aşteaptă să primească şase milioane de doze de vaccinuri Pfizer şi Moderna – în curs de omologare – în primul trimestru al anului 2021, permiţând vaccinarea a trei milioane de persoane în două doze.

Statele Unite, ţară vecină şi cea mai îndoliată de coronavirus, au început, de asemenea, vaccinarea luni dimineaţă.

Cele mai citite

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Iohannis la Consiliul European, azi și mâine. Situația din Orientul Mijlociu, pe agendă

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, astăzi şi mâine, la reuniunea extraordinară a Consiliului European care va avea loc la Bruxelles.Şeful statului va participa, de...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă