15 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Canada a dat startul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Injecţia primită de Anita Quidangen într-un spital din Toronto, transmisă în direct de televiziune, intervine la mai puţin de o săptămână după aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech de către autorităţile canadiene.

Aproape în acelaşi timp, o femeie de 89 de ani, Gisele Levesque, a fost vaccinată spre prânz într-o casă de bătrâni din Quebec, a dezvăluit apoi ministrul sănătăţii din Quebec, Christian Dube.

În Quebec urma, de asemenea, să fie vaccinat personalul şi pensionarii din două case de bătrâni situate în Montreal şi Quebec.

„Sunt bine”, a declarat Quidangen reporterilor. Infirmieră la un centru de îngrijire pe termen lung pentru bătrâni din Toronto, ea a spus că este „încântată” să fie prima persoană care a fost vaccinată în Canada.

A treia ţară care a aprobat vaccinul Pfizer după Regatul Unit şi Bahrain, Canada urmează să primească până la 249.000 de doze până la sfârşitul lunii.

De asemenea, autorităţile se aşteaptă să primească şase milioane de doze de vaccinuri Pfizer şi Moderna – în curs de omologare – în primul trimestru al anului 2021, permiţând vaccinarea a trei milioane de persoane în două doze.

Statele Unite, ţară vecină şi cea mai îndoliată de coronavirus, au început, de asemenea, vaccinarea luni dimineaţă.

Ultima oră
Pe aceeași temă