23.4 C
București
duminică, 3 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalBoris Johnson și Nicola Sturgeon și-au cerut scuze pentru scandalurile Partygate și...

Boris Johnson și Nicola Sturgeon și-au cerut scuze pentru scandalurile Partygate și respectiv încălcarea legislației măștilor COVID

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, și-a cerut scuze parlamentarilor pentru amenda pe care a primit-o în cazul Partygate, dar a spus că incidentul a însemnat că simte „un sentiment și mai mare de obligație de a respecta prioritățile poporului britanic și de a răspunde în stilul caracteristic britanic la atacul barbar al lui Putin împotriva Ucrainei’.

Fostul șef conservator și președinte al Grupului de Recuperare Covid, Mark Harper, a cerut demisia lui Johnson, spunând că se așteapta ca parlamentarii „să-i apere pe cei neapărați”  și i-a înmânat o scrisoare de cenzură președintelui Comitetului 1922, Graham Brady.

Parlamentarii vor vota dacă Johnson ar trebui să facă obiectul unei anchete pentru a stabili dacă a indus în eroare legislativul britanic, a anunțat vorbitorul de la tribună.

Keir Starmer va depune o moțiune astăzi pentru un vot joi cu privire la sesizarea către comisia de privilegii.

Fostul premier Theresa May a criticat planul guvernului de a trimite niște solicitanți de azil în Rwanda, spunând că nu îl poate sprijini „pe motive de legalitate, caracter practic și eficacitate” și că ar putea crește traficul de femei și copii.

Liderul Scottish National Party, Nicola Sturgeon, și-a cerut scuze pentru încălcarea legilor scoțiene privind măștile de protecție Covid în weekend.

Citește și:

Amenzile date premierului britanic Boris Johnson pentru petrecerile din izolare cresc presiunea să demisioneze

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă