15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăInternaționalBoris Johnson hotărât să protejeze femeile de prădătorii sexuali

Boris Johnson hotărât să protejeze femeile de prădătorii sexuali

Sarah Everard a murit din cauza comprimării gâtului, a declarat ieri Scotland Yard, în momentul în care a publicat rezultatele unui nou examen post-mortem.
 
Cauza decesului a fost stabilită după o examinare la spitalul William Harvey din Ashford.

 
Rămășițele lui Everard au fost găsite într-o pungă în pădurea din Kent, în martie, și au fost identificate folosind înregistrări dentare. Un medic legist a declarat la scurt timp după aceea că circumstanțele morții lui Everard nu erau cunoscute după ce un post-mortem inițial s-a dovedit neconcludent.
 
Executivul de marketing, în vârstă de 33 de ani, a dispărut în timp ce se îndrepta spre casa unui prieten din Clapham, în sudul Londrei, pe 3 martie. A fost raportată dispărută de iubitul ei o zi mai târziu.
 
Wayne Couzens, în vârstă de 48 de ani, a fost acuzat de răpirea și uciderea ei. Ofițerul de protecție diplomatică din cadrul Poliției Metropolitane, din Deal, Kent, va fi judecat în octombrie.
 
Poliția Metropolitană a declarat: „O examinare post-mortem a morții Sarah Everard, care a avut loc la Spitalul William Harvey din Ashford, a constatat cauza morții survenită compresiei gâtului. Familia lui Sarah a fost informată și este susținută de ofițeri specialiști. “
 
Moartea lui Everard a determinat un val de proteste împotriva violenței asupra femeilor. Poliția s-a confruntat cu critici dure după ce femeile au fost arestate la un priveghi în memoria ei la Clapham Common.
 
În încercarea de a liniști femeile după uciderea lui Sarah, Boris Johnson a anunțat că barurile și cluburile vor fi patrulate de polițiști în civil în timpul nopții pentru a proteja femeile de hărțuire sexuală și agresiune.
 
Schemele-pilot vor fi desfășurate în toată țara, cu mai multe patrule pentru a „identifica infractorii prădători și suspecți”, în timp ce guvernul dublează un fond care oferă mijloace de descurajare, cum ar fi o iluminare mai bună și CCTV, la 45 de milioane de lire sterline.

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Cine este BOBER, castorul care a devenit subiectul #1 în trending pe Twitter România

În peisajul digital contemporan, termenul „memecoin” a căpătat o nouă dimensiune, devenind nu doar o formă de divertisment, ci și o piesă intrigantă în...

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023

Poşta Română a obţinut un profit de 12 milioane de lei în 2023, iar cifra de afaceri a ajuns la 1,6 miliarde de lei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă