19 C
București
miercuri, 18 mai 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalBill Gates este nemulţumit pentru că plăteşte taxe prea mici

Bill Gates este nemulţumit pentru că plăteşte taxe prea mici

Trebuie să plătesc taxe mai mari. Am plătit mai multe taxe, peste 10 miliarde dolari, însă guvernul ar trebui să pretindă oamenilor din aceeaşi poziţie cu mine să plătească taxe semnificativ mai mari”, a spus Bill Gates, miliardar cu o avere de peste 90 miliarde dolari, în cadrul unui interviu.

Gates, al doilea cel mai bogat om din lume după Jeff Bezos, nu a avut reţineri în a critica noile prevederi fiscale din SUA, care au acordat facilităţi fiscale corporaţiilor.

„Nu a fost un pas înainte în legea fiscală. A fost un pas înapoi”, a spus Gates, argumentând că cel mai mare beneficiu este simţit de cei foarte bogaţi, nu de clasa muncitoare şi clasa mijlocie, aşa cum au spus guvernanţii. Persoanele care sunt mai bogate au primit mai multe beneficii decât clasa de mijloc sau decât cei săraci”, a punctat Bill Gates.

Întrebat ce părere are despre inegalitatea de şanse care este în creştere în SUA, Gates, care a donat mai mult de 40 mld. dolari cauzelor caritabile, a spus: „Asta ar trebui să dea de gândit tuturor democraţiilor avansate”.

„Înca avem aproape 17% din populaţie care trăieşte în condiţii proaste, şi acest lucru ar trebui să fie foarte dezamăgitor pentru noi. Gândul guvernului ar trebui să fie: <<de ce nu facem o treabă mai bună pentru oamenii aceia?>>”, a mai spus miliardarul.

Cele mai citite

A devenit oficial: IGPR a confirmat că Sorin Oprescu a fost prins în Grecia

Acum totul este oficial: IGPR a confirmat faptul că Sorin Oprescu a fost prins în Grecia. Potrivit sursei citate, fostul primar al Capitalei a...

Administrațiile locale nu sunt interesate de digitalizare – analiză

Doar 5% din proiectele de digitalizare finalizate, cu aplicare în sectorul public din România, sunt folosite în realitate și continuă să fie dezvoltate și...
00:00:51

VIDEO: Un bărbat coboară cu mașina pe Treptele Spaniole din Roma

Un bărbat în vârstă de 37 de ani care a coborât cu mașina pe treptele spaniole din Roma, săptămâna trecută, în timpul nopții, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă