9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Bilanțul taifunului Phanfone a crescut la 50 de morți

Taifunul, care a fost însoţit de precipitaţii abundente şi de vânturi devastatoare, a dus la prăbuşirea unor clădiri în special pe insula centrală a arhipelagului Visayas, afectând peste două milioane de persoane.

Cel puţin 80.000 de filipinezi se aflau marţi în adăposturi de urgenţă unde vor petrece Revelionul, având în vedere amploarea distrugerilor.

„Suntem trişti că o parte dintre compatrioţii noştri se află încă în aceste centre de refugiu, dar îi asigurăm de tot sprijinul nostru până când se vor putea pune din nou pe picioare”, a declarat pentru AFP Mark Timbal, purtătorul de cuvânt al Agenţiei naţionale pentru gestionarea catastrofelor.

Cinci persoane sunt în continuare date dispărute la aproape o săptămână după trecerea taifunului care a dus la rănirea a 143 de persoane.

Precedentul bilanţ, dat publicităţii duminică, menţiona 41 de morţi.

Printre victime se află trei membri ai echipajului unei ambarcaţiuni care s-a răsturnat din cauza vântului intens, un poliţist electrocutat în urma prăbuşirii unui stâlp şi un bărbat prins sub un arbore prăbuşit.

Taifunul Phanfone, care în Filipine poartă denumirea de Ursula, este cel de-al 21-lea care s-a abătut în acest an asupra arhipelagului.

Cele mai multe dintre taifunuri sau furtuni provoacă distrugeri culturilor agricole, locuinţelor şi infrastructurilor şi contribuie la perpetuarea sărăciei endemice.

Ultima oră
Pe aceeași temă