13.4 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Biden a emis o serie de ordine care au inversat politicile Trump

 În ziua inaugurării sale, președintele Biden a folosit discursul inaugural de la Capitoliul SUA, care s-a aflat sub o protecție militară fără precedent după atacul din 6 ianuarie, pentru a cere americanilor să se unească pe fondul crizei Covid-19 și a recesiunii economice.
 
Mesajul său conciliator este destinat să marcheze un contrast puternic cu retorica dură care a definit cei patru ani de mandat ai lui Trump, și care a culminat cu o mulțime de susținători ai săi care au lansat asaltul asupra Capitoliului SUA.
 
Pe frontul global, Biden a semnat acordul climatic de la Paris și a oprit retragerea din Organizația Mondială a Sănătății.

În plus, Biden a oprit construcția zidului de frontieră din Mexic, care a fost susținută de predecesorul său. De asemenea, el va anula interdicția de călătorie asupra cetățenilor din anumite țări musulmane introdusă chiar de la începutul administrației lui Trump.

Președintele ales Biden a fost clar că nu vom întoarce spatele valorilor noastre cu interdicții discriminatorii la intrarea în Statele Unite, conform spuselor lui Jake Sullivan, consilier de securitate națională:

„A fost înrădăcinată în xenofobie și animus religios, iar președintele ales Biden a fost clar că nu vom întoarce spatele valorilor cu interdicții discriminatorii la intrarea în Statele Unite”, a declarat Jake Sullivan, noul consilier pentru securitate națională în legătură cu interzicerea musulmanilor într-un briefing cu reporterii.

Președintele va trimite, de asemenea, un proiect de lege privind reforma imigrației către Congres, care creează o cale de opt ani către cetățenie pentru imigranții fără acte. Proiectul de lege va trebui să fie aprobat atât de Camera Reprezentanților, cât și de Senat, pentru a deveni lege. Democrații vor prelua controlul camerei superioare a Congresului miercuri după-amiază, după ce Kamala Harris va jura în funcția de vicepreședinte și doi democrați din Georgia, Raphael Warnock și Jon Ossoff, își vor lua locul în Senat.
 

„Construcția sa nu a fost în concordanță cu abordarea crizei climatice la profunzimea și scopul pe care intenționăm să-l abordăm”
 a transmis și GINA MCCARTHY,coordonator climat  în administrația Biden
 
Noul președinte își propune să anuleze permisul pentru conducta Keystone XL care leagă SUA de Canada.
Dna McCarthy a declarat că administrația Biden va pune un moratoriu temporar asupra tuturor activităților de leasing de petrol și gaze naturale în Arctic National Wildlife Refuge.
 
TEHNIC VORBIND 

Mască de protecție 100 de zile 

Biden a făcut obligatorie purtarea măștilor timp de 100 de zile pe proprietatea federală pentru a încerca să reducă infecțiile cu coronavirus.

Economic vorbind

Biden va cere prelungirea moratoriilor privind evacuările și executările silite și prelungirea pauzei pentru dobânzi și plăți de capital pentru împrumuturile federale studențești.
 
Justiție rasială
 
,,Biden va anula „comisia din 1776” a lui Trump, care a fost înființată de președintele ieșit pentru „restabilirea educației patriotice în școlile noastre” și care a fost criticată pentru că a căutat să șteargă istoria rasismului din America. 
 

 
Întrerupând tradiția de transfer a puterii, Trump nu l-a întâmpinat pe Biden la Casa Albă și, în schimb, s-a îndreptat spre stațiunea sa Mar-a-Lago din Florida, miercuri, fără a participa la inaugurare.
 
„La ce vă puteți aștepta să auziți. . . președintele, odată ce a depus jurământul, va face un apel la unitate și aducerea țării laolaltă ”, a declarat Jen Psaki, noua secretară de presă de la Casa Albă. „Va fi un discurs de perspectivă”, a spus ea reporterilor înainte de inaugurare.
 
Biden a sosit la Washington marți după-amiază din orașul său natal, Wilmington, Delaware, pentru a participa la un serviciu memorial pentru victimele coronavirusului la piscina reflectorizantă a Memorialului Lincoln. „Pentru a ne vindeca, trebuie să ne amintim”, a spus el într-o scurtă remarcă. „Este important să faci asta ca națiune”, a adăugat el.
 
La 78 de ani, Biden va fi cel mai în vârstă președinte din istoria SUA și se confruntă cu o sarcină uriașă în reconstruirea moralului țării. Potrivit unui sondaj NBC News publicat marți, 73% dintre alegători spun că America este pe un drum greșit, iar 53% spun că sunt îngrijorați și pesimiști cu privire la viitorul națiunii.
 

Ultima oră
Pe aceeași temă