13.9 C
București
luni, 18 octombrie 2021

Barurile și restaurantele din Malta nu vor mai avea restricții, cu condiția să primească doar clienți vaccinați

Guvernul relaxează restricțiile

Ministrul Sănătăţii Chris Fearne a anunțat că barurile și restaurantele vor putea funcționa fără restricții în cazul în care primesc doar clienți vaccinați. Astfel, de la 9 octombrie Malta relaxează măsurile pentru localuri însă limitează accesul persoanelor care nu dețin un certificat Covid.

Barurile și restaurantele pot funcționa până la ore mai târzii, își pot alătura mesele, iar servirea la bar va fi din nou permisă. Pe de altă parte, unităţile care nu doresc să restricţioneze intrarea pot continua să funcţioneze în conformitate cu restricţiile de sănătate publică actuale.

De asemenea, guvernul va relaxa restricțiile de vineri pentru persoanele care au fost infectate cu Covid-19 și vor fi eligibile pentru o doză de vaccin. Pe de altă parte, intrarea în țară va fi permisă doar persoanelor care dețin un certificat Covid. Călătorii care nu se încadrează vor sta 14 zile în carantină într-un hotel recunoscut de stat și vor plăti 100 de euro pentru fiecare noapte.

Malta este una dintre țările cu cei mai mulți cetățeni vaccinați anti-Covid-19. Peste 90% din populația eligibilă a fost imunizată cu unul dintre serurile autorizate. Vârstnicii şi cetăţenii vulnerabili primesc rapelul la vaccinul anti-Covid.

Ultima oră
Pe aceeași temă