3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiInternaționalAyatollahul Khamenei: "Lumea nu se limitează la America şi câteva ţări europene"

Ayatollahul Khamenei: „Lumea nu se limitează la America şi câteva ţări europene”

Acuzând Departamentul de Stat al SUA că este ”un cabinet de război împotriva sistemului Republicii Islamice”, ayatollahul a adăugat că lumea nu se rezumă la ”America şi câteva ţări europene”, scrie site-ul khamenei.ir, referindu-se la un discurs pronunţat luni la Teheran de Khamenei.

”Nu cred că trebuie să rupem legăturile cu lumea, dar a te bizui pe lumea din exterior ar fi o eroare foarte gravă”, a declarat ghidul, potrivit unor extrase publicate pe site-ul său.

”Trebuie, desigur, să avem în mod ferm o relaţie cu lumea care este înţeleaptă şi judicioasă, dar trebuie să ştim de asemenea că lumea nu se limitează la America şi câteva ţări europene. Lumea este mare şi trebuie să avem relaţii cu diverse ţări”, adaugă site-ul, citându-l pe Khamenei.

Potrivit sursei, Khamenei, în alocuţiunea sa, a criticat Washingtonul, pe care l-a acuzat că ”pune acum accentul pe războiul economic şi cultural” împotriva Iranului.

Declaraţiile Ayatollahului survin în timp ce lumea aşteaptă, pe data de 12 mai, o decizie a preşedintelui american, Donald Trump, referitoare la menţinerea sau nu a ţării sale ca parte a acordului internaţional privind programul nuclear iranian încheiat în iulie 2015 la Viena între Teheran şi şase mari puteri ale lumii – SUA, Rusia, China, Marea Britanie, Franţa şi Germania.

Cele mai citite

Și-a dat foc la casă în timp ce încerca să scape de șerpi

O casă de aproape 10.000 de metri pătrați din Dickerson, Maryland, în apropiere de Baltimore, a fost cuprinsă de flăcări pe 23 noiembrie, când...

Grindeanu, termen pentru podul de la Brăila

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat după o vizită pe şantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila, că acesta trebuie să fie dat...

Erdogan: „Sper ca lira turcească să se stabilizeze în curând”

Președintele turc, Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că speră că ratele de schimb valutar să se stabilizeze în scurt timp și a promis din...
Ultima oră
Pe aceeași temă