19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalAvioane militare evacuează cetățenii ruși din Kazahstan

Avioane militare evacuează cetățenii ruși din Kazahstan

Ministerul rus al Apărării a raportat că avioane militare au fost trimise pentru a-i evacua pe cetățenii ruși din Kazahstan. Videoclipurile difuzate luni de minister arată oameni luați cu aeronavele din Almatî.

Peste 1.400 de ruși au fost evacuați din Kazahstan

În total, aviația de transport a armatei ruse a evacuat peste 1400 de cetățeni ruși din Kazahstan. Potrivit Ministerului rus al Apărării, au fost trimise avioane militare cargo la Almatî pentru a-i scoate pe cetățenii ruși din țară.

Kazahstan a cunoscut în ultima vreme cele mai violente tulburări civile de la prăbușirea sovietică. Președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev a declarat luni că țara a rezistat unei tentative de lovitură de stat coordonată de ceea ce el a numit „un singur centru”.

Kazahstanul va oferi în curând dovada comunității internaționale despre ceea ce s-a întâmplat, a spus el. Șaisprezece membri ai forțelor de securitate au fost uciși. Momentan, numărul victimelor civile este verificat.

Rusia susține că protestele din Kazahstan subminează securitatea acelei țări din Asia. Mai mulți parașutiști au fost trimiși pentru a ține sub control protestele violente din Amaltî, în ciuda îngrijorărilor blocului european.

În Kazahstan se află aproximativ o sută de cetățeni români. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe al României, aceștia nu se află în pericol în aceste momente.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...
Ultima oră
Pe aceeași temă